Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία: Σχισματικοί θέλουν να κλέψουν το όνομα της κανονικής εκκλησίας

Η πρόθεση του Κιέβου να κλέψει το όνομα «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» από την κανονική εκκλησία είναι μια τεράστια παρέμβαση της κρατικής εξουσίας στη σφαίρα της εκκλησιαστικής ζωής τόνισε μεταξύ άλλων στο RIA Novosti, εκπρόσωπος της ρωσικής εκκλησίας.

 

«Το όνομα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντικατοπτρίζει την ταυτότητα των μελών της. Η προσπάθεια να «μετονομάσει νομίμως» τους θρησκευτικούς οργανισμούς είναι μια σοβαρή παρέμβαση των αρχών ενός κοσμικού κράτους στη σφαίρα της εκκλησιαστικής ζωής.

Δεν είναι τυχαίο ότι το σχέδιο νόμου που οι εκπρόσωποι των σχισματικών ζητούν από τη Ράντα (σ.σ ουκρανική βουλή) να υιοθετήσει (το νομοσχέδιο αρ. 5309), έλαβε αρνητική γνωμάτευση από το κύριο τμήμα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων του ουκρανικού κοινοβουλίου,» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νικολάι Μπαλάσοφ, αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανοί δικηγόροι υπογράμμισαν τη μεροληπτική φύση του νομοσχεδίου, την αντίφαση του με το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία της Ουκρανίας.

«Όμως, όλα αυτά τα επιχειρήματα, όπως και οι ιεροί κανόνες της εκκλησίας, δεν σημαίνουν τίποτα για τους ηγέτες του σχίσματος και ορισμένους πολιτικούς της Ουκρανίας που θέλουν να υφαρπάξουν όχι μόνο τους πιστούς, τους ναούς και τα μοναστήρια, αλλά ένα και ένα άλλο όνομα. Όλα αυτά — με τη στήριξη, προς μεγάλη μας λύπη, των αδελφών μας από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως », κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

(Sputniknews)

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...