Πυροσβέστης έσωσε θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στο Αγρίνιο – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για το συμβάν με την φωτιά στην Ι.Μ Κατερινούς στη Γαβαλού Αγρινίου και το πως σώθηκε από τις φλόγες η θαυματουργός εικόνα της “Παναγίας των Μακρυνιωτών”που φυλάσσεται στο χώρο μίλησε στον AerasFm 99.50 και στο Νότη Ρεντίφη,

ο Αρχιπυροσβέστης του Εθελοντικού Σταθμού Γαβαλούς, Κώστας Καζανάς, ο όποιος μαζί με εθελοντή πυροσβέστη του σταθμού έφθασαν πρώτοι στο συμβάν.

Το θέμα πήρε πανελλαδικές διαστάσεις και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο, αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα επισκέπτονται το μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Θαυματουργό εικόνα η οποία χρονολογείται το 1865.

Όπως ανέφερε ο κ.Καζανάς ο χώρος είχε πλημμυρίσει από πυκνούς καπνούς και οι γερόντισσες παρακολουθούσαν τρομοκρατημένες.

Επιχείρησαν κατάσβεση και μετέφεραν σε ασφαλή χώρο άθικτα ,την εικόνα και τα ιερά λείψανα πυ φυλάσσονταν στο χώρο,ενώ λίγο αργότερα έφθασαν στο σημείο δυνάμεις της Π.Υ Αγρινίου.

Η φωτιά άφησε πίσω της καμμένα αντικείμενα και ζημιές στο εσωτερικό του μοναστηριού ,ενώ το τσιμεντένιο ταβάνι απέτρεψε μεγαλύτερες καταστροφές και επέκταση στα διπλανά κελιά.

Για το συμβάν διενεργεί προανάκριση η Π.Υ Αγρινίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ε.Π.Σ Γαβαλούς μετράει έξι χρόνια ζωής και μαζί με τον Ε.Π.Σ της Παραβόλας καλύπτουν και επιβλέπουν σε 24ωρη βάση καθημερινά την παρατριχώνια περιοχή και τον ορεινό όγκο ,από τις στρατηγικές θέσεις που εδρεύουν.

Ο σταθμός αυτή την εποχή στελεχώνεται από τρεις μόνιμους πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου και 25 εθελοντές πυροσβέστες.

Κλείνοντας ο κ.Καζανάς έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων για τις περιουσίες και την ανθρώπινη ζωή.

Ακούστε τα όσα είπε ο κ.Καζανάς στον AerasFm 99.5:

(aerasnews.gr – φωτο: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί