Πολύ ΒΟΛΙΚΟΣ τελικά ο covid! Εκκλησία ανιχνεύει και μετρά πιστούς με φωτοκύτταρο – Τι ακολουθεί; – BINTEO

Με τον κορωνοϊό έπεσαν και οι τελευταίες «μάσκες» - Όλα στις μέρες μας!

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες η «high-tech» εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Λάρισα, οι ιθύνοντες της οποίας εκμεταλλεύονται την τεχνολογία και την φρενίτιδα με τον covid που επικρατεί εδώ και 2 χρόνια.

Στην τοπική κοινωνία ο πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης είναι γνωστός για τις…πρωτοποριακές του ιδέες.

Μία οθόνη προβάλει έξω από την εκκλησία «κορωνομηνύματα» για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούν οι πιστοί. Ενίοτε μάλιστα μεταδίδει σε live stream και τη Θεία Λειτουργία.

Ωστόσο οι…καινοτομίες δεν σταματούν εκεί!

Ο ναός έχει εγκαταστήσει ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο μετράει με φωτοκύτταρο τους πιστούς εντός του ναού, έτσι ώστε ΑΝΑ ΠΑΣΑ στιγμή οι αριθμός των πιστών να μην υπερβαίνει ένα ορισμένο όριο.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με το ηλεκτρονικό αριθμόμετρο που υπάρχει ακριβώς στην είσοδο της εκκλησίας.

Η είδηση «έπαιξε» και σε εκπομπή του Alpha όπου εκθειάστηκε η πρωτοβουλία της συγκεκριμένης εκκλησίας.

«Απίστευτο! Μπράβο, μπράβο, μπράβο. Όλοι οι πιστοί που ρώτησα μας έλεγαν ότι ήταν πάρα πολύ τυχεροί», έλεγαν οι δημοσιογράφοι στον ιερέα κατενθουσιασμένοι για αυτά που έβλεπαν.

Βλέπουμε ότι και οι πιστοί, που είναι ως επί το πλείστον άτομα μεγαλύτερων ηλικιών με μηδαμινές σχέσεις με την τεχνολογία, εξοικειώνονται με την ύπαρξη τεχνολογιών που σε πραγματικό χρόνο τους καταγράφουν αλλά και τους σκανάρουν (μην ξεχνάμε την επίδειξη των πιστοποιητικών στις εισόδους των ναών).

Τα πολλά σχόλια περισσεύουν:

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί