Πλήθος πιστών στη Νέα Μηχανιώνα για την Παναγία Φανερωμένη

Μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή των πιστών στον εορτασμό της Απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα πανίερο Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες πιστών, ενοριτών και προσκυνητών, από τη Μηχανιώνα και την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού, από την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία προσήλθαν στον Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερή και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και να καταθέσουν την τιμή και τον σεβασμό τους, τον πόνο, τα δάκρυα και αιτήματά τους.

Του πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίσης κ. Παύλος, ο οποίος κήρυξε μεστά και τον θείο λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος (Οικ. Πατριαρχείο), Ιόππης κ. Δαμασκηνού (Πατρ. Ιεροσολύμων), Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου (Πατρ. Αλεξανδρείας), Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου (Εκκλ. της Κρήτης), Καττάρων κ. Μακαρίου (Πατρ. Ιεροσολύμων) καθώς και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Προ του τέλους της Ακολουθίας του Εσπερινού στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της προσφυγικής Μητρόπολης κ. Ιουστίνος τίμησε με τον Σταυρό της Παναγίας Φανερωμένης τον Παν. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Μαλουρή για τη μεγάλη του προσφορά τόσο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, όσο και στην Ιερά Μητρόπολη γενικότερα.

Τιμή, που όπως είπε, αποτελεί και έκφραση ευγνωμοσύνης στον προκάτοχό του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης κυρό Προκόπιο, με τον οποίο ο τιμώμενος συνεργάστηκε για την αποπεράτωση του περίλαμπρου τούτου Ιερού Ναού.

Ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας τους Σεβ. Αρχιερείς για την παρουσία τους στους λαμπρούς εορτασμούς, προσφωνόντας τους με θερμά λόγια

Ακολούθησε λιτανεία της ιστορικής Ιερής Εικόνας της Φανερωμένης στους κεντρικούς δρόμους της παραθαλάσσιας Μηχανιώνας, στους οποίους οι πιστοί σχημάτισαν ένα μεγάλο ανθρώπινο «ποτάμι» για περάσει από πάνω η πάνσεπτη Εικόνα Της.

Την λιτανεία συνόδευσαν οι Μπάντες του Δήμου Θερμαϊκού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και των Προσκόπων της Καλαμαριάς και της Περαίας καθώς και άνδρες του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εορταστικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου 2018, με λαμπρή πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

thestival, Πληροφορίες- Φωτογραφία: Romfea.gr- Χρήστος Καναρόπουλος

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...