• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ούτε επί τουρκοκρατίας αυτά! Σχεδόν στα κρυφά αγίασε ο Μητροπολίτης Λάρισας τα ύδατα

Ούτε επί τουρκοκρατίας αυτά! Σχεδόν στα κρυφά αγίασε ο Μητροπολίτης Λάρισας τα ύδατα

Στα Τέμπη και στην κρεμαστή γέφυρα τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Ανήμερα τα Θεοφάνεια στα Τέμπη και μετά το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού μέσα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, μετέβη εκεί και τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων του ποταμού Πηνειού.

Η τελετή δεν ανακοινώθηκε προηγουμένως, ούτε προσκλήθηκε κανείς, γι’ αυτό και δεν συμμετείχαν προσκυνητές, σημειώνει το larissanet.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι ο Πηνειός, η ζωογόνος φλέβα της Θεσσαλίας δεν θα μπορούσε τέτοια μέρα να μείνει ανευλόγητος γι’ αυτό και μόνος του συνεπικουρούμενος από δύο στενούς του συνεργάτες και μόνο μετέβη στο κλειστό Προσκύνημα και έπραξε κατά συνείδηση χωρίς να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή να παραβεί την οποιαδήποτε διάταξη.

Ευχήθηκε δε του χρόνου να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όπως άλλες χρονιές την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων του Πηνειού από την πεζογέφυρα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στη Λάρισά μας».