Όπως στην τουρκοκρατία! «Ρουφιάνεψαν» ιερέα που πήγαινε σε σπίτια για να κοινωνήσει πιστούς – ΦΩΤΟ

Και ακόμα είμαστε στην αρχή...

Επί τουρκοκρατίας, οι κρυπτοχριστιανοί πήγαιναν στα κρυφά για να τελέσουν την Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν. Άμα τους έπιανε το μάτι τούρκου ή γεννίτσαρου «ρουφιάνου», τότε την είχαν βάψει.

Στην Ελλάδα του 2020, πολίτες «ρουφιάνεψαν» ιερέα, καταγγέλοντας σε μέσο ενημέρωσης, «παραβίαση των μέτρων περιορισμού» σε περιοχή των βορείων προαστίων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους καταδότες, ο ιερέας φορώντας μάσκα και με τη θεία κοινωνία στο χέρι, επισκεπτόταν σπίτια ηλικιωμένων προκειμένου να τους κοινωνήσει, αφού οι ναοί είναι κλειστοί. Τεράστιο «έγκλημα».

Και ακόμα είμαστε στην αρχή. Τον έβγαλαν μάλιστα και φωτογραφία, την οποία έστειλαν στο ΜΜΕ:

Υπενθυμίζεται πως η επίσημη Εκκλησία, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έχει απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.

Εξάλλου πρωτόγνωρος θα είναι φέτος και ο εκκλησιασμός το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για τον οποίο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και με φειδώ, καθώς είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός. Εντούτοις, όσοι πιστοί έχουν ήδη φροντίσει να εξασφαλίσουν μια θέση -από τις αριθμημένες- στις τελετουργίες, θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τα ειδικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία επιτρέπονται:

· Λειτουργίες, παρουσία πιστών τα Χριστούγεννα, μόνο την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα (25 Δεκεμβρίου, 1η και 6η Ιανουαρίου).

· Αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό.

· Χωρητικότητα: 25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα

· υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί