Στον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε μεταξύ άλλων:
«Με τον Προσωπικό Αριθμό κάνουμε πιο απλή και ξεκάθαρη την επαφή των πολιτών με το Δημόσιο. Ένας αριθμός αρκεί για όλες τις συναλλαγές, μειώνοντας λάθη και περιττές διαδικασίες. Δημιουργούμε τις βάσεις για καλύτερες, πιο γρήγορες και πιο ανθρώπινες υπηρεσίες. Είναι ένα ακόμη βήμα για ένα κράτος που στέκεται δίπλα στον πολίτη και κερδίζει την εμπιστοσύνη του».
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Διευθυντής Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Παπαδημητρίου.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης τόνισε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (168η Συνοδική Περίοδος, υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο) έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά για τον Προσωπικό Αριθμό, διευκρινίζοντας ότι δεν εγείρονται θεολογικές επιφυλάξεις.
Αναφερόμενος στον Προσωπικό Αριθμό δήλωσε πως «Ο Προσωπικός Αριθμός είναι ένα διοικητικό εργαλείο που διευκολύνει την Πολιτεία στην οργάνωση και εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δεν έχει καμία θρησκευτική ή πνευματική σημασία και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι προσβάλλει την πίστη ή την ελευθερία της χριστιανικής συνείδησης».
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έθεσε ερωτήματα και απορίες πολιτών, δίνοντας φωνή σε πραγματικούς προβληματισμούς, ενώ επεσήμανε το θετικό μήνυμα της εκδήλωσης, κατά την οποία κράτος και εκκλησία συζητούν ανοικτά για θέματα τεχνολογίας και προόδου.
Στη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν και τα πιο πρόσφατα στοιχεία της διαδικασίας απόκτησης Προσωπικού Αριθμού, όπως και οι ατέλειες στα Μητρώα του Δημοσίου που έχουν αναδειχθεί:
Έχουν εκδοθεί πάνω από 1,4 εκατομμύρια Προσωπικοί Αριθμοί
το 93% μέσω pa.gov.gr, μόλις 7% μέσω ΚΕΠ και Προξενικών Αρχών
εντοπίστηκαν και διορθώνονται 430.000 ασυμφωνίες στοιχείων, 70.000 πολυεγγραφές, ενώ 2.400 περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι είχε αποδοθεί ήδη αυτόματα ΑΦΜ σε ανήλικους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- OpenAI: Ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026
- Ιπποκράτειο: Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του γιατρού που ζήτησε «φακελάκι»
- Ανάρτηση του πρωθυπουργού για το Final 4 που θα γίνει στο ΟΑΚΑ
- Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ – 30 ελαφρά τραυματίες
- Νεκροί και τραυματίες μετά από επίθεση του Ισραήλ κατά θέσεων των Χούθι
- Καμπανάκι για το δημογραφικό στην Κεντρική Μακεδονία – 770 λιγότερα “πρωτάκια” φέτος
- Ξανά βυθισμένη στο σκοτάδι η Κούβα: Νέο γενικό μπλακ-άουτ στο νησί, το πέμπτο μέσα σε έναν μήνα
- Η ανάρτηση Τραμπ για την αντιπαράθεση Ρωσίας-Πολωνίας
- «Εξολοθρευτής» μικροβίων από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής στην 89η ΔΕΘ
- Το μήνυμα του Π. Μαρινάκη στην Κύπρο για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης