Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του πρέσβη Σ. Μπράουνμπακ του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και του πρέσβη του Καναδά

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε σήμερα στο Φανάρι, ο πρέσβης του Καναδά στην 'Αγκυρα, Jamal Khokhar.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, αλλά και για το σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής Καναδά.

Τον πρέσβη συνόδευε ο γενικός πρόξενος του Καναδά στην Πόλη, Brahim Achtoutal.

Επίσης επίσκεψη στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε το απόγευμα ο πρέσβης Σάμιουελ Μπράουνμπακ (Samuel Brownback), επικεφαλής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο πρέσβης Brownback, ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί την Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Θεολογική Σχολή, συζήτησε με τον Παναγιώτατο ζητήματα που σχετίζονται με τη ζωή και τη διακονία της Μητρός Εκκλησίας, στην έδρα της αλλά και στον κόσμο, για την ομογένεια, αλλά και για την κατάσταση των Χριστιανών στην Τουρκία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αμερική, κατά τον ερχόμενο Μάιο, και την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρέστησαν η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη, Daria Darnell, με συνεργάτες του πρέσβη και του γενικού προξενείου, ενώ, από την πλευρά της Μητρός Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο πατριαρχικός διάκονος Ιάκωβος και ο άρχων διδάσκαλος του Γένους, Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί