• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέος «μποναμάς» του κράτους σε ΟΛΕΣ τις εγχώριες θρησκευτικές οντότητες με αφορμή την…πανδημία

Νέος «μποναμάς» του κράτους σε ΟΛΕΣ τις εγχώριες θρησκευτικές οντότητες με αφορμή την…πανδημία

Δίπλα-δίπλα στην κορωνοχούντα που έχει στηθεί κράτος και εκκλησία.

Έκτακτη εφάπαξ επιχορήγηση συνολικού ύψους 4,5 εκατ. €, θα διατεθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος και σε διάφορους άλλους θρησκευτικούς φορείς της χώρας, σύμφωνα με κοινή απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Θεοδ. Σκυλακάκης και η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως και δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Πρόκειται για μία ενίσχυση που έρχεται για να «αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 και να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο».

Διαβάστε τη σχετική απόφαση:

«Καθορίζουμε το ύψος της εφάπαξ έκτακτης επιχορήγησης των θρησκευτικών φορέων, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ανά δικαιούχο, τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, τη διαδικασία και τον τρόπο χορήγησης, τις υποχρεώσεις των δικαιούχων, καθώς και κάθε άλλο συναφές ζήτημα για την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 104 του ν. 4790/2021, ως ακολούθως.Το συνολικό ύψος της εφάπαξ έκτακτης επιχορήγησης που προβλέπει η παρ. 1 του άρθρου 104 του ν. 4790/2021 (Α΄ 48) καθορίζεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ΕΥΡΩ (4.500.000€) και καταβάλλεται εφάπαξ στους δικαιούχους θρησκευτικούς φορείς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα επόμενα άρθρα».

(φωτο: eurokinissi)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.