Νέος διευθυντής στην πιο προσοδοφόρα μονάδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος διόρισε νέο γενικό διευθυντή στην λίαν προσοδοφόρα μονάδα παραγωγής έργων τέχνης «Σοφρίνο» τον Γκριγκόρι Αντιουφέγιεφ.

 

Την προηγουμένη, το Πατριαρχείο της Μόσχας αποδέσμευσε από όλα τα αξιώματα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τον πρώην διευθυντή Γιεβγκένι Παρχάγεφ, ο οποίος διεύθυνε την επιχείρηση από το 1987.

Ο Αντιουφέγιεφ στο διάστημα 1998-2010 διετέλεσε επικεφαλής της επιτροπής τουρισμού του Δήμου της Μόσχας επί δημαρχίας Γιούρι Λουζκόφ. Πριν από το 1991 ήταν μόνιμος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων.

Η επιχείρηση «Σοφρίνο» της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επισημαίνει η εφημερίδα Kommersant, είναι η πιο επικερδής επιχείρηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με κύκλο εργασιών που φθάνει τα 2,65 δισεκατομμύρια ρούβλια (36 εκατ. ευρώ). Το εργοστάσιο παράγει κεριά, εικόνες και αλλά θρησκευτικά είδη.

Ο Ρομάν Λούνκιν, επικεφαλής του Κέντρου μελέτης προβλημάτων Θρησκείας και Κοινωνίας, εκτιμά ότι οι επιχειρήσεις «Σοφρίνο» και « Ντανίλοφσκαγια» είναι οι βασικές επιχειρήσεις από τα έσοδα των οποίων διαμορφώνεται ο προϋπολογισμός του Πατριαρχείου Μόσχας. Το «Σοφρίνο» διαθέτει το μονοπώλιο στην παραγωγή κεριών και εκκλησιαστικών ειδών.

Σήμερα, Δευτέρα, το πρακτορείο TASS επικαλούμενο μαρτυρίες, έγραψε ότι η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες το «Σοφρίνο». Ωστόσο πηγή του πρακτορείου Interfax διέψευσε τις πληροφορίες. Το 2017 το υπουργείο Εσωτερικών άσκησε δίωξη για απάτη σε βάρος του πρώην προέδρου και συνιδιοκτήτη της χρεοκοπημένης τράπεζας «Σοφρίνο» Ντμίτρι Μάλισεφ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...