• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέο «χτύπημα» στην «αριστεροσύνη»: Ορίστηκε στην Ελλάδα ημέρα κατά των εκτρώσεων – Δείτε το επίσημο έγγραφο

Νέο «χτύπημα» στην «αριστεροσύνη»: Ορίστηκε στην Ελλάδα ημέρα κατά των εκτρώσεων – Δείτε το επίσημο έγγραφο

«Μύρισε» Εθνική Δεξιά...

Το «Κίνημα υπέρ της ζωής και κατά των αμβλώσεων» συμφώνησε με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας να ορίσει ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού ή αλλιώς ημέρα κατά της έκτρωσης.

Την είδηση για τον ορισμό ημέρας για την προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού επιβεβαίωσε στο VICE και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ εκκλησιαστικού site, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος είχε δεχτεί παλαιότερα στο γραφείο του μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης για το ζήτημα των εκτρώσεων.

Με ανακοίνωσή τους από το «Αφήστε με να ζήσω», σημειώνουν, μεταξύ άλλων:

«Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

(…)

Δοξάζουμε τον Πανάγαθο Θεό και ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους Αγίους Αρχιερείς που την απαρτίζουν και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ιστορική αυτή απόφαση». 

Δείτε την πρωτοκολλημένη εγκύκλιο της Συνόδου:

ΦΩΤΟ eurokinissi