• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σε εκπομπή πήγαν να εμφανίσουν Μητροπολίτη σαν ειδικό στη γενετική μηχανική: «Να εμβολιαστούν όλοι άφοβα!» – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκπομπή πήγαν να εμφανίσουν Μητροπολίτη σαν ειδικό στη γενετική μηχανική: «Να εμβολιαστούν όλοι άφοβα!» – ΒΙΝΤΕΟ

«Πρέπει να είμαι ο πρώτος ιεράρχης από την Ευρώπη που εμβολιάστηκε».

Μετά τον Μητροπολίτη Κοζάνης που μίλησε με χαρακτηριστικό πάθος υπέρ των εμβολιασμών (Δείτε ΕΔΩ), σειρά σήμερα είχε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Ο πρώτος ιεράρχης που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο πατροτύνοντας όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν και μάλιστα άφοβα!

«Δεν επιλέχθηκα τυχαία. Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, έχω γράψει βιβλίο και έχω διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια γύρω από το θέμα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Απρίλιο είχα οριστεί ως ο μόνος εκπρόσωπος για να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό. Διαβάζω όλα τα επιστημονικά δημοσιεύματα και είχα καταλήξει ότι αυτό το εμβόλιο είναι μια προσπάθεια για λύτρωση και ελευθερία από αυτή την καταιγίδα της πανδημίας. Επειδή δεν μπορούσε, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος να εμβολιαστεί, μου είπε αν θέλω να πάω στη σειρά του. Έτσι πήγα πρώτος».

Και συνέχισε:

«Μπορεί να υπάρχουν μερικές παρενέργειες, όπως σε όλα τα εμβόλια. Δεν είχα καμία παρενέργεια εγώ. Πήγα στην Αθήνα, έκανα το εμβόλιο και δεν αισθάνθηκα το παραμικρό σύμπτωμα μετά. Μέχρι σήμερα δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια. Αλλά και να είχα, σε όλα τα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες.

Ερασιτεχνικά έχω διαβάσει, δεν είμαι γιατρός. Δεν έχω σαφή γνώση για το τι θα γίνει στην ιεραρχία με τον εμβολιασμό. Αλλά θεωρώ ότι μέσα στην εκκλησία γίνεται αυτό που γίνεται και στην κοινωνία. Με πήραν πολλοί δημοσιογράφοι. Πολλοί κληρικοί και από το εξωτερικό και πιστοί μου τηλεφώνησαν για να τους πω για την εμπειρία μου με τον εμβολιασμό. Πρέπει να είμαι ο πρώτος ιεράρχης από την Ευρώπη που εμβολιάστηκε. Τους λέω να προχωρήσουν στον εμβολιασμό άφοβα».

EIΠΕ:
0:39. Δεν επιλέχθηκα τυχαία. Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, έχω γράψει βιβλίο και έχω διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια, επομένως γύρω από το θέμα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής μηχανικής έχω ασχοληθεί επανειλημμένως.
ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
3.20. Ερασιτεχνικά έχω διαβάσει, δεν είμαι γιατρός.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα μόλις είχε πει ότι ο κ. Ιερόθεος έχει σπουδάσει το αντικείμενο και γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και ο Μητροπολίτης τον διόρθωσε λέγοντας ότι δεν είναι γιατρός (αφού είναι θεολόγος του ΑΠΘ), έχοντας όμως κάνει ο ίδιος το σφάλμα να παρουσιαστεί ως έχων άποψη επί του εμβολίου, αφού έχει διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια. Ποια πανεπιστήμια;;;;;;; Πότε;;;;;;;;; Δίδαξε Γενετική Μηχανική και Μοριακή Βιολογία;;;;;

Πως έχει άποψη, όταν άποψη δεν έχουν ακόμη ούτε οι καθηγητές φαρμακολογίας.

Ίσως πρέπει να σοβαρευτούμε διότι η Μοριακή Βιολογία και η Γενετική Μηχανική δεν είναι η Σοφία Σειράχ και ο σεβάσμιος Μητροπολίτης εννοείται δεν έχει ιδέα από τις δύο αυτές κορυφαίες επιστήμες, οπότε κακώς ισχυρίζεται ότι έχει άποψη και μάλιστα σαν ειδικός, όπως αφήνεται να εννοηθεί κατά την συνέντευξη, αν κάποιος δεν την ακούσει προσεκτικά.

Πρέπει όλοι μας να διαφυλάττουμε το κύρος των στελεχών της Ιεραρχίας και μάλιστα προβεβλημένων, όπως ο κ. Ιερόθεος και να μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν. Οπότε προσοχή και οι δημοσιογράφοι και οι Ιερωμένοι.

Εδώ όλο το βίντεο.

(φωτο:video screenshot)