«Μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Αγιά Σοφιά»! Δήλωση δίχως προηγούμενο από τους Τούρκους

Μιλούν για «πιστό αντίγραφο»!

Συνεχίζουν να προετοιμάζουν για έναν πολύ μεγάλο σεισμό την κοινή γνώμη στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι «ειδικοί».

Εδώ και χρόνια «πλανάται» πάνω από την Πόλη ο φόβος ενός ιδιαίτερα καταστροφικού σεισμού που θα ισοπεδώσει μεγάλο μέρος της.

Από τον δυνητικό κίνδυνο μίας «θεομηνίας» δεν γλιτώνουν ούτε τα αρχαιολογικά μνημεία.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην Αγιά Σοφιά, τον εμβληματικό ναό της ορθοδοξίας, που τα τελευταία χρόνια ο Ερντογάν άνοιξε ξανά ως…τζαμί.

Τώρα Τούρκοι επιστήμονες πιστεύουν πως είναι σε θέση, εφόσον χρειαστεί, να… ξαναχτίσουν από την αρχή την Αγιά Σοφιά!!!

Τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για ένα ψηφιακό αντίγραφο το οποίο πρόσφατα δημιουργήθηκε από τους Τούρκους και περιέχει κάθε λεπτομέρεια του ναού!

Επίσης μεγάλος λόγος γίνεται για τις ήδη μεγάλες φθορές στη δομή που υπάρχουν λόγω των χρόνων αλλά και των εκατομμυρίων ατόμων που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον χώρο.

«Αν καταστραφεί, μπορούμε να την ξαναχτίσουμε», λένε με υπερβολική σιγουριά οι Τούρκοι.

«Το έργο αυτό διασφαλίζει ότι, εάν υπάρξει οποιαδήποτε φθορά ή εάν η δομή καταρρεύσει λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή καταστροφής, υπάρχει ένα σχέδιο για την πανομοιότυπη ανακατασκευή.

Δεν πρόκειται μόνο για την ίδια τη δομή. Έργα, διατριβές και βιβλία που σχετίζονται με την Αγία Σοφία έχουν προστεθεί στη βάση δεδομένων του έργου

Σε περίπτωση ζημιάς (π.χ. από κάποιον μεγάλο σεισμό) θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα πιστό αντίγραφο της Αγιάς Σοφιάς».

φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί