Μητροπολίτης στην Κύπρο ισχυρίζεται πως είναι…προφητολόγος

Συνέντευξη στο κανάλι Gus Tsin παραχώρησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και δημοσιεύεται τις τελευταίες μέρες τόσο στο youtube όσο και στη σελίδα της Μητρόπολης Μόρφου.

Στην εν λόγω συνέντευξη ο Μητροπολίτης Μόρφου κάνει λόγο για τον «Μεγάλο Σεισμό» που όπως λέει ο ίδιος έρχεται.

«Αποτέλεσμα μιας ουράνιας πληροφορίας ότι έρχεται μεγάλος σεισμός στα μέρη μας, τα ελληνικά και στη Μικρά Ασία που λέγεται Τουρκία και αύριο θα ξαναγίνει Ρωμιοσύνη και Μικρά Ασία και σε άλλες γειτονικές χώρες. Ήδη ξεκίνησαν πολλοί σεισμοί από τότε που αναμεταδώσαμε αυτό το πράγμα», λέει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του «προφητολόγο». «Εγώ δεν είμαι προφήτης. Είμαι προφητολόγος, όπως ο φιλόλογος. Ο φιλόλογος δεν γράφει ποιήματα, ασχολείται όμως με την ποίηση, με τα δοκίμια, τα πονήματα των συγγραφέων».

«Για τον ίδιο λόγο ασχολούμαι και εγώ, λόγω μιας ευθύνης που αισθάνθηκα τα τελευταία χρόνια μετά το 2012. Όλα αυτά που άκουσα από τους πατέρες και μητέρες που γνώρισα, όσο γίνεται να προετοιμαστεί ο λαός μας. Ο προφητικός λόγος που ανέπτυξα τα τελευταία χρόνια αποσκοπεί στη μετάνοια και όχι στον φόβο και τον πανικό. Πριν τη μετάνοια όμως προηγείται ο πανικός και ο φόβος», λέει ο ίδιος.

Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης είπε: «Εμείς ακούσαμε από κάποιους αγίους ότι έρχεται σε ελληνικά μέρη μεγάλος σεισμός. Πολύ μεγάλος. Ο άγιος Πορφύριος έλεγε ότι η προφητεία δίδεται στους ανθρώπους, με την ελπίδα από το Άγιο Πνεύμα να μην πραγματοποιηθεί.
Προφητεία δίδεται ως τρόπος μετάνοιας για να προετοιμαστούμε για την Αιώνια Ζωή, αφού δεν προετοιμαστήκαμε για το καλό. Αυτό είναι.

Με τη μετάνοια των λίγων θα έρθει μικρότερο το κακό. Δεν θα διαψευστούν οι προφήτες, αλλά εμείς να ενεργοποιήσουμε τη μετάνοια μας. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί. Δεν πρέπει να προσευχόμαστε για τα επόμενα 10 – 20 χρόνια, είναι λίγα. Θέλουμε την αιώνια ζωή».

(sigmalive – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί