Μητροπολίτης Ιγνάτιος: «Προβλέπεται κανονικά η Ανάσταση στις 26 Μαϊου»

Ομόφωνα ελήφθη η απόφαση της ΔΙΣ για τις εκκλησίες κατά την περίοδο του Πάσχα μετά από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου έκανε λόγο για μια ώριμη απόφαση.

«Δεν είναι το μέγιστο αλλά είναι το μεγαλύτερο καλό στην εθνική προσπάθεια που κάνουμε όλοι», τόνισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Εκκλησία θα πείσει τους πιστούς να κάνουν αυτό που πρέπει. «Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να τους πείσουμε όλους. Ανάλογα με αυτούς που πάνε στις παραλίες είναι και κάποιοι που έρχονται στις Εκκλησίες. Τους κατανοώ», είπε ο κ. Ιγνάτιος.

«Τους λέω ότι είναι υπέρτατη αγάπη στον αδελφό» τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την Θεία Κοινωνία, είπε ότι εφόσον οι πόρτες είναι κλειστές δεν θα δοθεί «χωρίς να σημαίνει ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει».

«Τον Μάιο θα κοινωνήσουμε όλοι μαζί», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης συμπληρώνοντας ότι με την απόφαση αυτή δίδεται τουλάχιστον η δυνατότητα στους ιερείς να βρίσκονται στο ναό και στους πιστούς να ξέρουν ότι ο ιερέας προσεύχεται για όλους.

Για την Ανάσταση στις 26 Μαϊου, είπε πως προβλέπεται με βάση το τυπικό της Εκκλησίας.

«Είναι η ίδια ακριβώς ακολουθία όπως το Πάσχα. Να γιορτάσουμε πλέον το Πάσχα όπως κάθε χρόνο», τόνισε ο κ. Ιγνάτιος.

Σχετικά με το Άγιο Φως εξέφρασε την ελπίδα πως θα φτάσει στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και θα εξεταστεί πως θα μπορούσε να πάει από σπίτι σε σπίτι.

«Έστω και στην Ελλάδα να φτάσει. Είναι ανακουφιστικό να κρατήσουμε μια παράδοση που μας συνδέει με τα Ιεροσόλυμα», σημείωσε.

(skai – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί