Υπέρ της ελεύθερης επιλογής των πιστών σχετικά με το εμβόλιο χωρίς πιέσεις και τυχόν κυρώσεις στάθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος σε ένα τετ α τετ που είχε με τον αναπληρωτή Υπ. Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.
Εν αντιθέσει με τη στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα αρκετοί ταγοί των κατά τόπους Μητροπολιών, ο Σεβασμιώτατος Γεώργιος επέλεξε να φανεί πιο ουδέτερος μη θέλοντας εκείνος προσωπικά αλλά και οι κληρικοί της Μητρόπολής του να παροτρύνουν τους πιστούς στον εμβολιασμό.
«Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης, με τον Αν. Υπουργό να μοιάζει σαν να μην περίμενε αυτού του είδους τη διαστακτικότητα.
Θυμίζουμε πως με εντολή Μητσοτάκη, ο Στέλιος Πέτσας έχει αρχίσει μία μίνι…περιοδεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, με στόχο να παροτρύνει τους τοπικούς άρχοντες να πιέσουν προς τον εμβολιασμό τους κατοίκους ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές.
Ακολουθούν τα κύρια σημεία των δηλώσεων του Μητροπολίτη:
« Εγώ δεν είμαι -σας το λέω ευθέως- ούτε υπέρ ούτε κατά. Είναι ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει… Σίγουρα για το γενικό καλό πρέπει να εμβολιαστούμε.
Από την άλλη όμως, επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις, επειδή έχουμε ως εκκλησία ήδη φορτωθεί πολύ -θα σας δείξω και μέιλ και επιστολές, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές- κατακρινόμαστε απ’ όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί και έχω την αίσθηση ότι εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανέναν πιστό… Κάνουμε ό,τι μπορούμε, έτσι βοηθάμε, αλλά σας λέω ανοιχτά ό,τι αυτά δεν είναι εύκολα.
Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Σας λέω ανοιχτά και επίσημα ότι δεν μπορώ. Μπορείτε να ρωτήσετε… Δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι εγώ τον απέτρεψα. Πιστεύω ότι ειδικά όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε. Δεν θέλουμε κανείς να νοσήσει. Κι εγώ νόσησα.
Επειδή είμαστε μία κλειστή κοινωνία και αν κάτι προκύψει, μία παρενέργεια, δεν θα ήθελα εγώ να μου πουν ότι με ώθησε να κάνω το εμβόλιο και έχω πρόβλημα τώρα. Δεν μου είναι εύκολο να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ. Νομίζω ήμουν σαφής. Δεν μπορώ να είμαι επιτακτικός».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει η δεξιά βουλευτής που «αποκήρυξε δημόσια» ο Τραμπ
- Τους κάνουν… αλκοτέστ στην είσοδο εργοστασίου! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιωάννινα – Λίνα Μενδώνη: Η χειροτεχνία είναι επάγγελμα, δημιουργική απασχόληση και μέσο οικονομικής αυτοτέλειας
- Ο Λίβανος θα προσφύγει στο Σ.Α. του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ – Αυτός είναι ο λόγος
- Βατικανό: Επιστρέφει στον Καναδά 62 τεχνουργήματα που ανήκουν σε αυτόχθονες
- Πληθαίνουν τα δίποδα ρομπότ-ντελίβερι στους δρόμους της Μόσχας, vid
- Ιταλία: Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, vid
- Πρώτη καταδίκη με τον νέο νόμο για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Φυλάκιση με αναστολή για 23 άτομα
- Ταξίδι Ζελένσκι στην Αθήνα: Αγωνία για το τι θα ζητήσει (και ίσως πάρει) – Οι τελευταίες πληροφορίες
- 40η Philoxenia: Τι είναι η «Κερκινέλλα» που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στο περίπτερο του Δήμου Σιντικής
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΘΗΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συντάξεις
ΚΑΙΡΟΣ
ΧΡΕΗ









