«Μεγάλες τιμές»! Τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ θα μεταβεί ο Βαρθολομαίος

Την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η πρώτη ύστερα από 12 χρόνια, αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου, την επόμενη, δηλαδή, ημέρα από την 30ή επέτειο της εκλογής του στον Θρόνο της Μητρός Εκκλησίας, και θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου.

   Η επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας θα δώσει το έναυσμα για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το 1922.

   Όπως, μάλιστα, σημειώνει στην εγκύκλιό του ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στην Ουάσιγκτον με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές, ενώ το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στις μητροπόλεις του Πίτσμπουργκ και του Σικάγο και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ, στην Πολιτεία της Ιντιάνα.

   Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά στη Νέα Υόρκη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ανήμερα της 30ής επετείου της ενθρόνισης του, αλλά και της ονομαστικής εορτής του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ι.Ν του Αγίου Νικολάου, στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, του εθνικού προσκυνήματος των ΗΠΑ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί