Κρητικός ιερέας για τα λόγια Αμβρόσιου περί του άθεου Τσίπρα: «Δεν εκφράζεις τον λόγο του Χριστού»

Ένα μήνυμα με βασικό αποδέκτη τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας Αμβρόσιο στέλνει ο Κρητικός ιερέας Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος.

 

Ο ίδιος έστειλε τη δική του απάντηση στον μητροπολίτη Αμβρόσιο ο οποίος προκάλεσε ποικίλα σχόλια υποστηρίζοντας ότι οι φονικές πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατάρα του Θεού και η εκδίκηση του προς τον άθεο Πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

«Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου » αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στο facebook.

Ο πατέρας Λίβυος στην δημόσια ανάρτηση του αναφέρει, όπως την δημοσιεύει το cretalive:

Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…

Αδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους». Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλουν;

Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου. Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ουτε αισθάνομαι, ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό.

Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν. Γι αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν εχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά.

Όπως επίσης να θυμίσω ότι όταν οι μαθητές του Κυρίου μπήκαν σε μια πόλη και δυσαρεστήθηκαν από τους κατοίκους αυτής, παραπονέθηκαν στο Χριστό ζητώντας του, να ρίξει φωτιά και να τους κάψει, και εκείνος ξέρετε τι είπε; Ότι λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το πνεύμα μου. Δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά να το σώσω.

Αλλα εδώ είναι και η ουσία νομίζω του όλου θέματος, ότι για να σώσει κανείς το κόσμο πρέπει να τον αγαπήσεις, και δυστυχώς πολλοί από εσάς δεν αγαπήσατε ποτέ. Αυτό είναι και το πρόβλημα σας. Ότι αρνηθήκατε την αγάπη στο όνομα μιας «θρησκευτικής» ιδεολογίας. Ελα όμως που ο Θεός είναι σχέση, βίωμα και εμπειρία. Ο Θεός είναι η Αγάπη, κι αυτό μεταξύ μας, ποτέ δεν το αντέξατε. Και τι δεν κάνατε για να βγάλετε το ακάνθινο στεφάνι Του, δεν το αντέχατε να σας θυμίζει το πόσο αγάπησε τον κόσμο.

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...