Κομμάτιασαν την εικόνα του Εσταυρωμένου – Επίθεση με μένος κατά του Χριστού σε ελληνική εκκλησία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξάνονται εκθετικά οι επιθέσεις κατά εκκλησιών στο νησί της Χίου.

Τόσο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και μέσα στα Θεοφάνεια, στόχος επιτήδειων έχουν γίνει εκκλησίες στο νησί της Χίου, με τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι.

Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο ( ; ) γεγονός, αλλά για κατ’εξακολούθηση επιθέσεις κατά χριστιανικών συμβόλων και μάλιστα σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα λοιπόν με το τοπικό Ρolitischios το οποίο και μας μεταφέρει την είδηση, θύμα των επιτήδειων αυτή τη φορά έπεσε το εκκλησάκι της Παναγίας της Λειαπυργούσαινας του Χαλκειούς.

Μάλιστα το εν λόγω εκκλησάκι βρίσκεται κοντά στην ΒΙΑΛ της Χίου, μέρος όπου υπάρχει το μεγάλο κέντρο υποδοχής μεταναστών του νησιού.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το τοπικό politischios:

«Μετά την προ ημερών πυρπόληση της Αγίας Τράπεζας του Ιερού Ναού, άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης έσπασαν όλα τα τζάμια της εκκλησίας προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Βίγκα, η καταστροφική δράση των αγνώστων δραστών δεν περιορίστηκε στο σπάσιμο των τζαμιών, αφού από τα πλαϊνό παράθυρο του Ιερού, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής με την Αγία Τράπεζα, πήραν την εικόνα του Εσταυρωμένου και την κομμάτιασαν στο προαύλιο, αφήνοντάς την στο σημείο»

Οι αποκλειστική εικόνα από το τοπικό σάιτ μιλάει από μόνη της:

politischios

Ωστόσο δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό στο νησί που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό.

Λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα ο συγκεκριμένος ναός είχε βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο βέβηλων, που δεν δίστασαν να βάλουν ακόμη και φωτιά στο μικρό εκκλησάκι.

Την συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε:

(Με πληροφορίες από το Politischios – φωτο:unsplash)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί