Κατ’οίκον παράδοση του Αγίου Φωτός και στην Αλεξανδρούπολη

Μόνο λίγες μέρες μάς χωρίζουν από την «Εορτών εορτή», τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης και η απαγόρευση των συναθροίσεων που επιβλήθηκε και στην Ελλάδα, εξαιτίας της αιφνίδιας εισβολής στη ζωή μας, του κορονοϊού, μοιραία επιφέρει περιορισμούς και διαφοροποιήσεις και στον εορτασμό του Πάσχα.

Η Εκκλησία συντασσόμενη στις προσπάθειες της Πολιτείας για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε προ ημερών, μέσω της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στην απόφαση τέλεσης των ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών και με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών. Ταυτόχρονα, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, όσο και Μητροπολίτες απ’ όλη την Επικράτεια, απευθυνόμενοι στους πιστούς μέσω δημοσίων δηλώσεών τους, υπογραμμίζουν πως εκείνο που προέχει είναι να μην εξαπλωθεί η πανδημία του κορονοϊού.

Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως

Με γνώμονα την τήρηση των επιβεβλημένων μέτρων προστασίας της υγείας των πολιτών και σε προσαρμογή με τη νέα πραγματικότητα, η δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους και το βράδυ του Μ. Σαββάτου, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε γωνιά και οικισμό του Δήμου.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Άνθιμος θα παραλάβει το Άγιο Φως από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και θα το μεταφέρει στο Επισκοπείο, απ’ όπου κλιμάκιο του Δήμου, αποτελούμενο από υπηρεσιακούς και εθελοντές, και σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, θα το μεταφέρουν σε κάθε γειτονιά του αστικού ιστού και σε κάθε οικισμό του Δήμου.

«Μείνετε σπίτι, αφήστε ένα φαναράκι (ακόμη κι ένα γυάλινο βάζο μ’ ένα κερί ρεσώ) έξω από την οικία σας και εμείς θα σας αφήσουμε το Άγιο Φως, αρκεί να μας ενημερώσετε με ένα μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο fb, ή με sms στο 6945272022, ή καλώντας στο τηλέφωνο 2551064102, όπου θα αναφέρεται μόνο η διεύθυνση της οικίας σας και για όσους το επιθυμούν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί