«Καταστρέφουν ορθόδοξους ναούς μέσα στη νύχτα»! Δείτε τι κάνουν στην Ουκρανία, vid

"Είναι «τρομακτικό» ακόμη και να σκεφτόμαστε τι θα μας συμβεί με τους ανθρώπους που καταστρέφουν ναούς",

Τα παραπάνω παραδέχθηκε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ο Επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας στο Εξωτερικό (ROCOR), Αρχιερέας Σεραφείμ Γκαν, σχολιάζοντας τις ουκρανικές αρχές που -προφανώς μετά τις εντολές Ζελένσκι- διέλυσαν το παρεκκλήσι του μοναστηριού της Δέκατης στο Κίεβο.


Οι ουκρανικές αρχές κατεδάφισαν το εκκλησάκι του Αγ. Ο Βλαδίμηρου και Όλγας που ανήκει στο Μοναστήρι της Δεκάτης στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας της περασμένης Πέμπτης.


«Είναι τρομακτικό όχι μόνο να λέμε, αλλά ακόμη και να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί με αυτούς που καταστρέφουν ιερά και διώκουν τους πιστούς».


Ο Ρώσος ιερέας είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει πώς κάποιος θα μπορούσε να βλάψει έναν ναό του Θεού, «ειδικά σε δύσκολες στιγμές για την Ουκρανία».


Η εκκλησία της Δέκατης, η οποία ανήκε στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC), χτίστηκε το 2007 κοντά στη θέση του πρώτου πέτρινου ορθόδοξου καθεδρικού ναού των Ρως του Κιέβου.


Το παρεκκλήσι καταστράφηκε αφού τοπικό δικαστήριο αποφάσισε πέρυσι ότι είχε ανεγερθεί παράνομα στο έδαφος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Ουκρανίας.

Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν διάφορα βίντεο που δείχνουν άτομα της αστυνομίας του Κιέβου να έχουν αποκλείσει μέσα στη μαύρη νύχτα το σημείο, ετοιμάζοντας να γκρεμίσουν την εκκλησία:

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί