Κατανόηση για τις μεταδόσεις των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας από τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Αυστραλίας

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Scott Morrison μίλησε επίσημα σε διάγγελμά του για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, που επιβάλλει την παρουσία περισσοτέρων από δύο ή τριών προσώπων» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θα δείξει κατανόηση κατά την περίοδο […]

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Scott Morrison μίλησε επίσημα σε διάγγελμά του για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, που επιβάλλει την παρουσία περισσοτέρων από δύο ή τριών προσώπων» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θα δείξει κατανόηση κατά την περίοδο αυτή για τους Ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την κατανόηση και τη διάθεση των Αρχών να καταλάβουν ότι η Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές της χώρας από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Η ανακοίνωση αυτή του Πρωθυπουργού προέκυψε μετά από προβληματισμό του Αρχιεπισκόπου σχετικά με τις αναμεταδόσεις των ακολουθιών μέσω διαδικτύου. «Δε θέλω να δουν από τις αναμεταδόσεις ότι υπάρχουν περισσότερα άτομα στον Ναό (ιερέας, διάκονος, δεξιός ψάλτης, αριστερός ψάλτης, νεωκόρος, διακονητές) και να μας θεωρήσουν παράνομους. Δε θέλω να έρθουν να μας κτυπούν τις πόρτες αστυνομικοί την ώρα της ακολουθίας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Εξάλλου, μέσα σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η συγχαρητήρια επιστολή του Υπουργού Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων κ. Geoff Lee, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου εντάσσονται και τα θρησκεύματα, δια της οποίας συγχαίρει τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο για την ισχυρή ηγεσία του στο θέμα της πανδημίας, αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν η πρώτη από όλες τις Εκκλησίες στην Αυστραλία, που έλαβε μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κλήρος και λαός της Αυστραλίας δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπό τους, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του και την παρουσία του έχει καταφέρει να πείσει την Αυστραλιανή Πολιτεία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα μεγάλο κομμάτι της.

Από Νέος Κόσμος, φωτο eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί