Κανονικά οι λειτουργίες της Μ. Βδομάδας αλλά κεκλεισμένων των θυρών Εκκλησίες; Το σενάριο που κερδίζει έδαφος

Με τηλεδιάσκεψη θα γίνει σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι Ιεράρχες θα συζητήσουν κυρίως την πρόταση που έκαναν για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, την ώρα που η ΚΥΑ προβλέπει να παραμείνουν κλειστοί οι ναοί ως τις 11 Απριλίου τουλάχιστον.

Η πρόταση είναι να λειτουργήσουν οι ναοί με τον ιερέα, έναν ψάλτη και έναν και ένα νεωκόρο, αλλά χωρίς πιστούς από την Κυριακή των Βαΐων και μετά. Παράλληλα, επιθυμούν και την μετάδοση των λειτουργιών μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, αλλά και livestreaming όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε έκκληση προς τους πιστούς να μείνουν στα σπίτια τους, ώστε να προστατέψουν την υγεία τους, αλλά και των συνανθρώπων τους.

«Απευθύνω μια οφειλετική έκκληση προς όλους τους ευλαβείς πιστούς να προστατεύσουν την ιερότητα και τη συνέχεια όχι μόνο της δικής τους ζωής αλλά και της ζωής των συνανθρώπων τους, ιδιαίτερα δε των ευαίσθητων και συμπαθών ευπαθών ομάδων πιστών», είπε ο Ιερώνυμος.

Η Ιερά Σύνοδος είχε ζητήσει με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, με την κυβέρνηση ωστόσο, δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά, να τονίζει πως δεν πρέπει ο κόσμος να πάει στις εκκλησίες, για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Μένουμε σπίτι χωρίς δικαιολογίες, χωρίς εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε προς τους δημοσιογράφους πως το πιθανότερο σενάριο είναι να περάσουν οι πολίτες το φετινό Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες και μέσα στα σπίτια τους.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί