Η Ρωσία γιορτάζει σήμερα τα Χριστούγεννα: Το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος καλεί τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, να ξεπεράσουν τη διαφωνία στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για τα Χριστούγεννα καλώντας τους να ξεπεράσουν τη διαφωνία και να θεραπεύσουν τις διαιρέσεις.

Μπορεί σήμερα για το νέο ημερολόγιο να εορτάζονται τα Θεοφάνεια, ωστόσο σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση του παλαιού ημερολογίου, την οποία ακολουθεί ηρωική εκλησία, οι εορτασμοί των Χριστουγέννων ξεκινούν σήμερα.

«Σήμερα δυστυχώς βλέπουμε τα κύματα της διαφωνίας που διαταράσσουν το πλοίο της Εκκλησίας, η θύελλα των επιχειρημάτων και των αντιφάσεων που υπονομεύουν την ενότητα των Ορθοδόξων πιστών, ανθρώπων που εξουσιάζονται από το σκοτάδι του εχθρού και του ταπεινωτή, απορρίπτοντας την Πηγή του ζωντανού ύδατος υπέρ της «τερατώδπυς πτέρυγας των ασεβών αιρέσεων που είναι ακατάλληλες να πίνουν από αυτό», επισήμανε ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε:

«Ανήκοντες στην Εκκλησία, καλούμαστε να ξεπεράσουμε τη διαφωνία, την αντιπαράθεση και τη σύγκρουση, να θεραπεύσουμε τις διαιρέσεις, να βοηθήσουμε εκείνους που υπομένουν τις φρίκες του πολέμου και υποφέρουν από καταπίεση και αδικία », δήλωσε ο πατριάρχης Κύριλλος στο παραδοσιακό του Χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Ο πατριάρχης παρότρυνε επίσης όλους τους πιστούς να θυμούνται ότι ο Θεός «ανέβηκε από τους νεκρούς για καθέναν από εμάς και ίδρυσε την Μία, Ιερή, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία».

«Όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να κάνουν τις ψυχές τους μια κατοικία για τον Θεό», να παραδεχτούν τον Θεό στις ζωές τους και να ανταποκριθούν στην αγάπη του, πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

«Ο Χριστός έρχεται για τον καθένα μας, θέλει τη σωτηρία για όλους χωρίς εξαίρεση – τους αμαρτωλούς και τους κακοποιούς, τους αδιάφορους, τους δειλούς και τους θυμωμένους, ακόμη και τους δολοφόνους του» τόνισε ο πατριάρχης.

Η ενσάρκωση του Θεού «γεμίζει τις ψυχές μας με απέραντη χαρά» παρότι ολοκληρώθηκε πριν από 2.000 χρόνια, πρόσθεσε.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί