Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου στον Αρχιεπίσκοπο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, η οποία γνώριζε τον Αρχιεπίσκοπο από τα παιδικά της χρόνια.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε την πρόεδρο του ανώτατου δικαστηρίου και της ευχήθηκε για το έργο της. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και εξέφρασε την χαρά της, αλλά και την ιδιαίτερη συγκίνησή της για τη συνάντηση.

Η Μαρία Γεωργίου, μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της στη Χαλκίδα, το έτος 1974, εισήλθε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε το πτυχίο της το έτος 1979. Γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική και γαλλική γλώσσα. Αφού έλαβε άδεια δικηγόρου, ύστερα από πρακτική άσκηση, εισήλθε στον δικαστικό κλάδο τον Ιούνιο του 1983 κατόπιν διαγωνισμού. Στις 2 Ιουλίου 2020, προήχθη στο βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και τοποθετήθηκε ως πρόεδρος στο Ε’ Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, όπου άσκησε τα καθήκοντά της. Επελέγη πρόεδρος του Αρείου Πάγου στις 30-6-2021. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια και συναφείς εκδηλώσεις νομικών φορέων.

photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί