Η λύση για την Μεγάλη Εβδομάδα – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Οι λύσεις που εξετάζονται...

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει δύο σενάρια για την Εκκλησία και την Θεία Λειτουργία ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνονται οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών καθώς επίσης να ισχύσει η διαδικτυακή μετάδοση των λειτουργιών.

Από την πλευρά της, η Εκκλησία της Ελλάδος, υπό τον φόβο αυστηρότερων περιορισμών, επιδιώκει να κατοχυρώσει από την Πολιτεία να επιτρέπει στους κληρικούς να τελούν την Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό αναφέρει σε επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος.

Σημειώνεται πως η ΚΥΑ για την αναστολή των Λειτουργιών λήγει αυτή την Κυριακή 30 Μαρτίου ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οι ναοί κλειστοί και την Μεγάλη Εβδομάδα και ως εκ τούτου η Εκκλησία ζητεί να λειτουργήσουν οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί