Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στα «Εννιάμερα της Παναγίας», το Σάββατο 23 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
«Ευχαρίστως ανακοινούται εις τους ενδιαφερομένους ευλαβείς προσκυνητάς ότι κατόπιν αποφάσεως των τουρκικών αρχών και εφέτος παρεσχέθη άδεια τελέσεως Θείας Λειτουργίας εις την ιστορικήν Ι. Μονήν Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντος την 23ην Αυγούστου 2025, ημέραν αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου («Εννιάμερα της Παναγίας»). Της Θείας Λειτουργίας θα προστή ο Σεβ. Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας» αναφέρει το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά δεν τελέστη ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου. Όπως φέτος, έτσι και πέρυσι οι τουρκικές αρχές είχαν δώσει την απαραίτητη άδεια για τέλεση Θείας Λειτουργίας όχι ανήμερα, άλλα κατά την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 23 Αυγούστου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Γ. Μανδαλίδης / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης
- Η απάτη της ΑΙ! Ψεύτικες φωτό στην Κίνα έδειχναν χαλασμένα φρούτα, vid
- Έφτιαξαν το χάλκινο άγαλμα του RoboCop στο Ντιτρόιτ μετά από σχεδόν 15 χρόνια – Δείτε βίντεο
- Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών – Συνεχίζεται αύριο η ψηφοφορία
- Δήμαρχος Αποκορώνου: Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι “δεν ζητούν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη για τον ιδρώτα τους”
- Σουσάμι: Η υπερτροφή που προστατεύει την καρδιά και περιέχει ωφέλιμα μέταλλα!
- Η αξιολάτρευτη στιγμή της Μελάνια όταν κοριτσάκι έτρεξε στην αγκαλιά της, vid
- Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα
- Η μεγάλη αλλαγή που έγινε παγκόσμια και επέφερε νέα δεδομένα
- Μ. Χαρακόπουλος: Κανένας «Φραπές» δεν θα μπορεί να λαμβάνει πλέον επιδοτήσεις – Πληρωμές μέχρι τις γιορτές









