Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: Δεν θα δεχόταν ποτέ προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

κατόπιν σχετικής ερώτησης ότι στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που νοσεί από κορονοϊό χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται σε όσους έχουν μολυνθεί και ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.


Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος δεν θα δεχόταν ποτέ μια προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο και λόγω του χαρακτήρα του.

«Ούτως ή άλλως, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει εξειδικευμένης ή προνομιακής μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει» είπε ο κ. Κονιδάρης.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι η ζωή του έχει την ίδια αξία και βαρύτητα «με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «εύκολη στοχοποίηση» του Αρχιεπισκόπου.


«Το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές».
Στη συνέχεια, επισήμανε πως πλήθος επιστημόνων, αναλυτών και σχολιαστών, χωρίς να έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς ούτε να παρακολουθούν στενά την υγεία του «καλό είναι να ασχολούνται με τις όποιες εργασίες τους και να μην περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα την άγνοια την ασχετοσύνη και τις μυθοπλασίες τους, μαζί με την ακόρεστη επιθυμία για προβολή τους».

Ο κ. Κονιδάρης εκτίμησε τέλος, πως το μόνο που «πετυχαίνουν» αυτοί οι άνθρωποι είναι να διαδίδουν ειδήσεις που δεν ευσταθούν «σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα» εκτρέφοντας «το τέρας του λαϊκισμού, διχάζοντας και δηλητηριάζοντας» την κοινωνία σε μια στιγμή που απαιτείται ενότητα.

( φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί