Εκεί φτάσαμε! Μητροπολίτης «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» βουλευτή της ΝΔ στον Μητσοτάκη: «Επισκέπτεται μοναστήρια με αρνητές μοναχούς»

Ανήκουστα πράγματα!

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Μητροπολίτης Ζάκυνθου, Διονύσιος, στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Διονύση Ακτύπη, σε μοναστήρια με αρνητές κι ανεμβολίαστους μοναχούς.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος, καταγγέλλει με μία οργισμένη επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Ακτύπη, ο οποίος εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων συναναστρέφεται αντιεμβολιαστές μοναχούς, αρνητές του κορονοϊού.

Ο ιεράρχης εκφράζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την έντονη διαμαρτυρία του για την επιμονή του βουλευτή της ΝΔ, να επισκέπτεται μοναστήρια, τα οποία η εκκλησία έχει αποκλείσει ακριβώς γιατί φιλοξενούν αρνητές μοναχούς.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου: «μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιου στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίτημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ο Διονύσης Ακτύπης επισκέφθηκε δύο μοναστήρια, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Κατερίνα Μωθωναίου και σε ανάρτησή του μετά τις αντιδράσεις υποστήριξε ότι «τόσο ως ιατρός όσο και ως βουλευτής από την πρώτη στιγμή στήριξα αδιαπραγμάτευτα το εμβόλιο κατά της covid-19 ως τη μόνη λύση, το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Μάλιστα, διατείνεται ότι είναι απαράδεκτο να προσπαθούν ορισμένοι να τον συνδέσουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, «ένα κίνημα που πρώτα απ’ όλα προσβάλλει την επιστήμη που τόσο πιστά και απαρέγκλιτα υπηρέτησα σχεδόν σε όλη μου τη ζωή».

(ieidiseis)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί