• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έκαψαν το Ευαγγέλιο και την Αγία Τράπεζα σε Εκκλησία της Χίου – Δάκρυα και οργή στους κατοίκους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Έκαψαν το Ευαγγέλιο και την Αγία Τράπεζα σε Εκκλησία της Χίου – Δάκρυα και οργή στους κατοίκους (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Καταγγελίες και για κομμάτιασμα Ελληνικής Σημαίας – Τα βλέμματα στρέφονται στους παράνομους μετανάστες

«Άγνωστοι» έβαλαν φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους του Χαλκειούς στην Χίο, με αποτέλεσμα να καεί η Αγία Τράπεζα του Ιερού Ναού.

Όπως μεταδίδει το politischios.gr, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιερέας του χωριού στην Αστυνομία, οι άγνωστοι παραβίασαν το μικρό παράθυρο στα πλάγια του Ιερού και πέταξαν μέσα στον χώρο ένα στουπί από χόρτα με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η Αγία Τράπεζα.

Η εν λόγω ενέργεια έχει προκαλέσει προβληματισμό στις αρχές. Οι κάτοικοι είναι οργισμένοι και πολλοί υποψιάζονται μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, δεδομένης της κατάστασης στα ελληνικά νησιά.

Είναι η τρίτη φορά που εκδηλώνεται επίθεση στις εκκλησίες τους.

Όπως μεταδίδεται, η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεοκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο χωριό υπάρχει χώρος φιλοξενίας «προσφύγων και μεταναστών».

Δείτε πως περιγράφει το περιστατικό ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Βίγκας:

«Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι μια εκκλησία η οποία βρίσκεται στα 500 μέτρα από τις δομές φιλοξενίας. Σήμερα το πρωί, πήγε στην εκκλησία μια γυναίκα να ανάψει τα καντύλια και διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν σπάσει το παραθυράκι του Ιερού και έχουν πετάξει μέσα χόρτα και χαρτιά, προφανώς αναμμένα, και πήρε φωτιά η Αγία Τράπεζα. Κάηκαν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης, κάηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και ότι άλλο είχε απάνω στην Αγία Τράπεζα. έχει έρθει η αστυνομία και η σήμανση. Μέσα σε μια εβδομάδα είναι το τρίτο ξωκκλήσι που παραβιάζεται στο χωριό. Πρώτα παραβιάστηκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς που άνοιξαν το παράθυρο και έκλεψαν τα λάδια και τα καντήλια, το δεύτερο ήταν το ξωκκλήσι των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου που πήραν τα καλύμματα της Αγίας Τραπέζης και τώρα έσπασαν το παράθυρο και έβαλαν φωτιά. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι εκκλησία μεγάλη δεν είναι μικρό ξωκκλήσι και αν ήταν στρωμένη με χαλιά τώρα θα είχε καεί όλη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού».

Τι συνέβη τελικά; Αναμένουμε το πόρισμα των Αρχών!

Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι ήθελαν να κάψουν την Εκκλησία, ενώ πριν από λίγες μέρες κάτοικοι καταγγέλλουν περιστατικό με κομμάτιασμα Ελληνικής Σημαίας.

Οι εικόνες πάντως σοκάρουν:

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •