• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δύο αγιοκατατάξεις και μία εκλογή βοηθού Επισκόπου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δύο αγιοκατατάξεις και μία εκλογή βοηθού Επισκόπου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δύο αγιοκατατάξεις και μία εκλογή βοηθού Επισκόπου συγκαταλέγονται στις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά τη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, αγιοκατατάχθηκαν ο νέος Ιερομάρτυρας Ανανίας, Αρχιεπίσκοπος Λακεδαιμονίας και ο μακαριστός Ιερομόναχος Βησσαρίων εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Επίσης, εξελέγη ο Μέγας Αρχιδιάκονος Παΐσιος σε βοηθό Επίσκοπο με τον τίτλο «Ξανθουπόλεως».

Ολόκληρο το ανακοινωθέν:

Συνήλθε σήμερον, 14ην τ.μ. Ιουνίου 2022, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, καθ’ ην:

α) ευμενεί εισηγήσει Αυτής εξέλεξε παμψηφεί τον Μ. Αρχιδιάκονον κ. Παίσιον, Επίσκοπον Βοηθόν παρ’ Αυτή υπό τον ψιλόν τίτλον Ξανθουπόλεως, μέλλονταί να διακονήση ως Υπεύθυνος εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Η εις Επίσκοπον χειροτονία αυτού θα τελεσθή, συν Θεώ, την Κυριακήν 3ην Ιουλίου 2022, υπό της Α. Θ. Παναγιότητος και ετέρων αγίων Αρχιερέων, εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, και

β) κατόπιν σχετικών εκθέσεων της Κανονικής Επιτροπής, κατέταξεν εις το Αγιολόγιον της κατ’ Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας τον νέον Ιερομάρτυρα Ανανίαν, Αρχιεπίσκοπον Λακεδαιμονίας, και τον μακαριστόν Ιερομόναχον Βησσαρίωνα (Κορκολιάκον), εκ της Ιεράς Μονής Αγάθωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

photo eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.