Δράσεις για τους πληγέντες από πολλές Μητροπόλεις

Δράσεις για τη στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής γνωστοποίησαν, σήμερα, μέσω ανακοινώσεων, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας - Αποκορώνου, καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου - Σελίνου.

Εκτός από τη συγκέντρωση απαραιτήτων ειδών που θα δοθούν στους πυρόπληκτους, η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας – Αποκορώνου ανακοίνωσε ότι, την Κυριακή 29 Ιουλίου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως θα τελεσθεί τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών όσων έχασαν τη ζωή τους .

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι η αναβληθείσα, χθες Τρίτη, ετήσια συναυλία με τη Γλυκερία θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου και τα έσοδά της θα δοθούν αποκλειστικά στο φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, η οποία έχει και την πνευματική ευθύνη της πληγείσης περιοχής του Ματίου.

Ακόμα, στις 15 Αυγούστου, θα διεξαχθεί σε όλες τις ενορίες της Μητροπόλεως έρανος για την αγορά προκατασκευασμένων κατοικιών, ώστε να δοθούν σε οικογένειες με μικρά παιδιά που δεν έχουν πλέον πρώτη κατοικία.Στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα γίνονται δεκτές δωρεές για τον ίδιο τον σκοπό.

Η Μητρόπολη Κισάμου – Σελίνου ανακοίνωσε ότι κατά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία της 29ης Ιουλίου σρ όλους τους Ναούς της Μητροπόλεως μας θα τελεστούν Τρισάγια και θα αναπεμφθούν προσευχητικές δεήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί σταυροφορία συλλογής νερού και τροφίμων μακράς διαρκείας, τα οποία και θα αποσταλούν μέσω της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής στους πληγέντες.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu