Δράμα: Ενθρονίστηκε ο νέος μητροπολίτης Δωρόθεος

Η ακριτική πόλη της Δράμας υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα μέσα σε κλίμα χαράς και ευφορίας το νέο ποιμενάρχη της, τον μητροπολίτη Δωρόθεο,

ο οποίος ενθρονίστηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές και σύμφωνα με τις παραδόσεις της ορθόδοξης εκκλησίας.


  Το νέο μητροπολίτη Δράμας υποδέχθηκαν στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας ο δήμαρχος της πόλης Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο τοποτηρητής της ιεράς μητρόπολής Δράμας, μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας. Ο δήμαρχος προσφωνώντας τον κ. Δωρόθεο τον καλωσόρισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην πόλη και του ευχήθηκε κάθε καλό στην ποιμαντορία του σημειώνοντας ότι «σας δίνουμε το χέρι μας για μια κοινή πορεία για το καλό του τόπου και του λαού μας. Σας θέλουμε δίπλα μας. Θα είμαστε πάντοτε δίπλα σας. Σας δίνουμε το χέρι μας για να πιαστεί από το δικό σας και να γίνετε ο πνευματικός μας οδηγός αυτούς τους δύσκολους καιρούς».


  Στην αντιφώνησή του ο κ. Δωρόθεος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για τη μεγάλη ευλογία που θα έχει να ποιμάνει το λαό της ιστορικής και μαρτυρικής πόλη της Δράμας. «Ταπεινά επιθυμώ», υπογράμμισε, «εκτός από δημότης σας, να με έχετε στην καρδιά σας σαν πατέρα και αδελφό όλων ανεξαιρέτως. Φέρνω στον νου και στην καρδιά μου τις μορφές των αγωνιστών Ιεραρχών, όπως και τις θυσίες του ηρωικού λαού μας. Ελπίζω ταπεινά να με αναδείξει ο Θεός άγγελο επιστηριγμού, διακονίας, προσεχής και διαρκούς εξαγγελίας των δωρεών και θαυμασιών Του. Αναγνωρίζω την ανδρεία και ιστορικότητα κάθε σπιθαμής της μητρόπολης. Ατενίζω στο μέλλον για να συμφωνήσουμε για μία κοινή πορεία, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον με ετοιμότητα, ζωντάνια, ανανέωση, εντός της μεγαλοσύνης, της ρωμιοσύνης μας».


  Αμέσως μετά σε πομπή ο νέος ποιμενάρχης κατευθύνθηκε προς τον μητροπολιτικό ναό Εισοδείων της Θεοτόκου όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρόνισής του παρουσία του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί