«Χείμαρρος» ο Μητροπολίτης Καστοριάς: «Φίμωσαν το στόμα των χριστιανών για να ικανοποιήσουν άλλους»

Μία συνέντευξη με ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, κ. Σεραφείμ, μέσω skype, στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την περίοδο της δοκιμασίας αλλά και για την κρίσιμη κατάσταση στην Καστοριά, η οποία μπήκε σε καραντίνα, τονίζοντας ότι η Εκκλησία στάθηκε για άλλη μια φορά δίπλα στον δοκιμαζόμενο πολίτη. «Η πολιτική δεν έδωσε το δικαίωμα στην Εκκλησία να διαχειριστεί τα θέματά της και έτσι ταπεινώθηκε μπροστά στα παιδιά της» συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ των μέτρων, αλλά κατά της τρομοκρατίας που ασκήθηκε στον λαό.

«Ποτέ στην μακραίωνη ιστορία δεν είχαμε επιδημικό περιστατικό από τη Θεία Κοινωνία. Όπου υπάρχει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος τα φυσικά γίνονται υπερφυσικά.

Όσα συμβαίνουν είναι βλασφημία προς το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διότι η ζωή δεν μεταδίδει ποτέ θάνατο» είπε, σχολιάζοντας τις δηλώσεις διαφόρων που υποστηρίζουν ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει νοσήματα.

«Βρήκαν την ευκαιρία με την πανδημία να χτυπήσουν την Εκκλησία μέσω της Θείας Κοινωνίας» τόνισε με βαθιά λύπη και περιέγραψε τις ημέρες που οι Εκκλησίες ήταν κλειστές, λέγοντας :

«Τη Μεγάλη Εβδομάδα λειτουργούσα σε άδειες καρέκλες και τα μάτια μου έτρεχαν δάκρυα. Πού να δώσω το ‘Αγιο Φως; Εύχομαι να μη δώσει ο Θεός να ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Στην παρούσα συνέντευξή του, είπε, μάλιστα, ότι, η λατρεία ανήκει στην Εκκλησία και δεν την παραχωρεί σε κανέναν, ακόμη και αν από την αγάπη της για τον άνθρωπο ταπεινώθηκε, σύρθηκε και συκοφαντήθηκε. Φίμωσαν το στόμα των Χριστιανών για να ικανοποιήσουν άλλους. Σήμερα ο Χριστός ζητάει ομολογητές».

(Orthodoxianewsagency – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί