Απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού μίας γυναίκας το 2011, ο τέως μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος προκάλεσε σάλο στην Κύπρο για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.
Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή και αποφάνθηκε κεκλεισμένων των θυρών ότι η μαρτυρία της γυναίκας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι δικαστές έκριναν αθώο τον τέως μητροπολίτη. Η μάρτυρας κατηγορίας, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το χρονικό προσδιορισμό των γεγονότων, ψέματα, αλλά και αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς.
Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα φέρεται στην κατάθεσή της στην αστυνομία να έδωσε μία ημερομηνία για το βιασμό της και διαφορετικές ημερομηνίες σε τηλεοπτική εκπομπή και άλλες δημόσιες παρεμβάσεις της. Μετά το τέλος της συνεδρίασης του δικαστηρίου ο τέως μητροπολίτης εμφανίστηκε συγκινημένος και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει. «Νιώθω δικαιωμένος. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τέως μητροπολίτης Χρυσόστομος.
Τον περασμένο Αύγουστο ο τέως μητροπολίτης με κατάθεση ανώμοτης δήλωσης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε εκφράσει τη λύπη του για όσα του καταλόγιζε η γυναίκα. Ωστόσο είχε παραδεχθεί ότι βοήθησε να πουληθεί ένα καντηλέρι της γυναίκας στη Μητρόπολη του Κύκκου προκειμένου να τη βοηθήσει οικονομικά.
Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι με πρόσχημα τα χρήματα από την πώληση ο τέως μητροπολίτης την κάλεσε στο γραφείο του στη μητρόπολη και πρότεινε το γιορτάσουν. Όπως είχε ισχυριστεί η γυναίκα, ο τέως μητροπολίτης έβαλε κάποια ουσία μέσα στο ποτό της και έχασε τις αισθήσεις της. «Ήμουν ξαπλωμένη στον καναπέ με κλειστά μάτια. Ήταν λες και κοιμήθηκα για δέκα ώρες. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πότε άρχισα να βλέπω και να αισθάνομαι… Και σε κάποια φάση είδα από πάνω μου τον ίδιο να με βιάζει με τα ράσα του. Μου έλεγε επανειλημμένα “σου αρέσει”;» είχε αναφέρει στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ η γυναίκα.
Οι δικαστικές περιπέτειες για τον τέως μητροπολίτη, όμως, δεν σταματούν εδώ. Τον ερχόμενο Ιανουάριο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για άλλη υπόθεση, στην οποία κατηγορείται για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη. Ο μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο από το θρόνο του και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απόφασή του. Διατηρεί το αρχιερατικό του αξίωμα και διαμένει στη Μητρόπολη Κιτίου στη Λάρνακα.
εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ/ photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο