“Αντάρτικη”περιφορά του επιταφίου στη Ρόδο (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου της Ρόδου αψήφησαν τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την πολιτεία και πραγματοποίησαν την Περιφορά του Επιταφίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χωριό τους, ενώ μπροστά πιστός κρατά την Ελληνική σημαία. Μάλιστα κάποιοι έκαναν και ανάρτηση βίντεο στο ίντερνετ με σκηνές από την περιφορά του Επιταφίου, τα οποία […]

Οι κάτοικοι του Αρχαγγέλου της Ρόδου αψήφησαν τα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την πολιτεία και πραγματοποίησαν την Περιφορά του Επιταφίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο χωριό τους, ενώ μπροστά πιστός κρατά την Ελληνική σημαία.

Μάλιστα κάποιοι έκαναν και ανάρτηση βίντεο στο ίντερνετ με σκηνές από την περιφορά του Επιταφίου, τα οποία δεν υπάρχουν πλέον ανεβασμένα στο facebook.

Οι κάτοικοι της περιοχής κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες κι ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του χωριού τον Επιτάφιο. Σε δύο περιοχές της Δωδεκανήσου, στον Αρχάγγελο και στη Χάλκη η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται πολύ νωρίς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Εκείνη την ώρα δεν υπάρχει Αστυνομική δύναμη, οπότε οι κάτοικοι έκαναν την περιφορά του Επιταφίου όπως κάθε χρόνο.

Επίσης περιφορά Επιταφίου έγινε κι από τους κατοίκους της Παλιάς Πόλης της Ρόδου γύρω στις 21:30 το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ενώ δεν είναι γνωστό πόσοι ήταν οι ιερείς που συμμετείχαν.

Στο βίντεο που παρουσιάζει το protothema.gr, μικρό πλήθος ανθρώπων ψάλλει στα δρομάκια ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής.

photo fb screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί