• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανάσταση με…διπλές μάσκες, αποστάσεις και self tests! Συγκλίνουν Εκκλησία και κράτος ως προς τα μέτρα

Ανάσταση με…διπλές μάσκες, αποστάσεις και self tests! Συγκλίνουν Εκκλησία και κράτος ως προς τα μέτρα

Τα τελικά μέτρα θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σε καθεστώς…νέας κανονικότητας πρόκειται να γιορτάσουμε την φετινή Λαμπρή.

Ιδιαίτερα αυστηροί αναμένεται να είναι οι κανόνες τόσο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όσο και κατά την Αναστάσιμη Λειτουργία που φέτος θα γίνει έως και τρεις ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Έτσι μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, οριοθέτησε το πλαίσιο των μέτρων στις εκκλησίες.

Αποκάλυψε πως η χρήση της διπλής μάσκας θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τους πιστούς που θα προσέρχονται στους ναούς καθ’ολη τη διάρκεια των γιορτινών ημερών.

Τόνισε επίσης πως θα διατηρηθεί ο περιορισμός του 1 ατόμου ανά 25τ.μ. εντός των ναών και 1 ατόμου ανά 10τ.μ. στο προαύλιο αυτών.

Κατά τη σημερινή της ενημέρωση, η κ. Πελώνη επιβεβαίωσε την είδηση πως θα ζητηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η διανέργεια self test για όλους τους ιερείς, τους ψάλτες και τους νεωκόρους σε κάθε ναό για όλη την Μ. Εβδομάδα.

Όσον αφορά δε την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, αυτή θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού, πάλι με τους παραπάνου περιορισμούς (διπλή μάσκα και αποστάσεις).

(φωτο: eurokinissi)