«Νομίζω ότι όλοι οι Ορθόδοξοι άνθρωποι στον κόσμο θρηνούν για την απόφαση της Τουρκίας να αλλάξει το μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας και να την μετρατέψει σε τζαμί», υποστήριξε ο πατέρας Σεραφείμ, ξεκαθαρίζοντας πως εκφράζει την προσωπική του γνώμη.
«Η Αγία Σοφία είναι ένα πολύ σημαντικό και βαθύ σύμβολο για όλους τους Ρώσους πιστούς», υπογράμμιε ακόμη με έμφαση ο πατέρας Σεραφείμ, συμπληρώνοντας πως πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια ο Ρώσος Δούκας Βλαντιμίρ έστειλε τους ιεραπόστολους του στην Κωνσταντινούπολη για να μάθουν για τον Χριστιανισμό.
Ο ιερέας πρόσθεσε πως: «η Αγία Σοφία ήταν ένα μέρος όπου γνώρισαν τη χριστιανική πίστη, η οποία αργότερα διαφώτισε τους προγόνους μας».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντιμίρ Λεγκόϊντα, δήλωσε στο Sputnik ότι η εκκλησία λυπάται που η Τουρκία αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, παρά τις εκκλήσεις του Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας, Κυρίλλου.
ΠΗΓΗ: Sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από το τζιν σας
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης
- Μ. Συρεγγέλα: Θωρακισμένη και κατοχυρωμένη η χώρα – Οι συμφωνίες είναι διακρατικές και «όλα είναι στο φως»
- Γερμανία: Απεργία στο αεροδρόμιο Βερολίνου – Βρανδεμβούργου – Δεν πραγματοποιείται καμία πτήση
- 30 χρονη γυναίκα έκανε τεστ DNA και ανακάλυψε ότι γεννήθηκε σε άλλη οικογένεια από λάθος στην εξωσωματική γονιμοποίηση
- Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια στρατηγική: Να νικήσει τη ΝΔ και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του»
- ΠΟΕΕΤ: Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό-εστίαση και στα αρτοποιεία









