«Ευχαριστώ όλους σας. Βλέπω και μια κυρία με κίτρινα λουλούδια, μπράβο», είπε ο πάπας, απευθυνόμενος στους πιστούς που τον επευφημούσαν. Ο ποντίφικας μετακινήθηκε με αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς φιάλη οξυγόνου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αγία Έδρα χθες βράδυ, ο Φραγκίσκος πρόκειται αργότερα σήμερα να πάρει εξιτήριο 37 ημέρες μετά την εισαγωγή του και να επιστρέψει στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας όπου διαμένει μαζί με άλλους καθολικούς κληρικούς. Η προβλεπόμενη ανάρρωσή του θα διαρκέσει δυο μήνες.
Στο γραπτό μήνυμά του που διανεμήθηκε σήμερα το πρωί στον Τύπο, ο ποντίφικας, μεταξύ των άλλων, ζητά «να σιγήσουν αμέσως τα όπλα στην Γάζα και να βρεθεί το αναγκαίο θάρρος για να ξαναρχίσει ο διάλογος, ώστε να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και να επιτευχθεί οριστική κατάπαυση του πυρός».
Joy all around as Pope Francis makes his first appearance since he was hospitalised on February 14th, saying a few words and imparting his Apostolic Blessing in silence. Later this afternoon he will be discharged from hospital and return to the Vatican. pic.twitter.com/Nuaxo76hrL
— Catholic Sat (@CatholicSat) March 23, 2025
Παράλληλα, στο γραπτό αυτό μήνυμά του, αναφερόμενος στην παραμονή του στην καθολική πολυκλινική Τζεμέλι, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε:
«Κατά την μακρά αυτή περίοδο παραμονής μου στο νοσοκομείο, είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία της υπομονής του Κυρίου, την οποία είδα να αντικατοπτρίζεται, επίσης, στην ακούραστη φροντίδα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και στις ελπίδες και στην ευγένεια των συγγενών των ασθενών. Η υπομονή αυτή γεμάτη εμπιστοσύνη, η οποία βασίζεται στην ανεξάντλητη αγάπη του Θεού, είναι πραγματικά απαραίτητη στην ζωή μας. Ιδίως για να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες και επώδυνες καταστάσεις».
ΑΠΕΜΠΕ,του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-ANSA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ακυρώνονται τρεις παραστάσεις του ΚΘΒΕ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων του
- Θεσ/νίκη: Χειροπέδες σε Έλληνα καταζητούμενο για μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής σχεδόν 30 εκατ. ευρώ
- Μέγαρο Μουσικής: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για την αρχή του 2026 – Τον Φεβρουάριο το αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ
- Γεωπολιτική «απόδραση» της Ρωσίας μέσω Ιράν – Τεράστια εξέλιξη για την Μόσχα
- Παρίσι: Η διεύθυνση του Λούβρου ανακοίνωσε πως το μουσείο λειτουργεί εν μέρει, παρά την απεργία
- Θεσσαλονίκη: Το ρομπότ Pepper μαθαίνει στους καταναλωτές τα δικαιώματά τους – Δείτε βίντεο
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές 487,9 εκατ. – Επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι 31/12
- Βενεζουέλα: Απέπλευσαν δύο τάνκερ με υποπροϊόντα πετρελαίου
- ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες
- Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας 2026 –2030: Οδικός χάρτης για ένα ασφαλές ψηφιακό μέλλον στην Ελλάδα









