Οι μουσουλμάνοι καλούνται να προσευχηθούν από το σπίτι τους κατά το Ραμαζάνι

Οι γιατροί που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό εξαιρούνται από τη νηστεία του Ραμαζανιού, όπως ανακοίνωσαν οι θρησκευτικές αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ κάλεσαν τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στα σπίτια τους. Το Συμβούλιο Έκδοσης Φάτουα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επεσήμανε, ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της […]

Οι γιατροί που ασχολούνται με ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό εξαιρούνται από τη νηστεία του Ραμαζανιού, όπως ανακοίνωσαν οι θρησκευτικές αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ κάλεσαν τους μουσουλμάνους να προσεύχονται στα σπίτια τους.

Το Συμβούλιο Έκδοσης Φάτουα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επεσήμανε, ότι οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης όταν προσεύχονται στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Στη χώρα έχουν ανασταλεί οι προσευχές σε όλα τα τεμένη στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19.

“Οι συναθροίσεις για την προσευχή ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ζωές, μια πράξη που απαγορεύεται αυστηρά στο ισλάμ”, τόνιζε η ανακοίνωση.

Στα Εμιράτα έχουν καταγραφεί 6.781 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 41 θανάτους. Πρόκειται για τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο απολογισμό κρουσμάτων μεταξύ των έξι χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Πρώτη είναι η Σαουδική Αραβία όπου τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 26.600 και οι θάνατοι τους 160.

Αρκετές χώρες του Κόλπου έχουν αναστείλει τις επιβατικές πτήσεις, έχουν επιβάλει καραντίνα και έχουν κλείσει τους περισσότερους δημόσιους χώρους, όμως τα κρούσματα αυξάνονται μεταξύ των εργατών με χαμηλά εισοδήματα, πολλοί από τους οποίους ζουν σε συνθήκες συνωστισμού. Κάποιες κυβερνήσεις προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό εργατών από το εξωτερικό που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία.

Εκατομμύρια εργάτες, πολλοί από τους οποίους κατάγονται από χώρες της Ασίας, εργάζονται στις χώρες του Κόλπου σε τομείς που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ χθες Κυριακή η ανώτατη θρησκευτική αρχή της Σαουδικής Αραβίας, το Συμβούλιο των Σοφών, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να προσευχηθούν στο σπίτι τους στη διάρκεια Ραμαζανιού, αν οι χώρες όπου ζουν έχουν θεσπίσει κανόνες κοινωνικής απόστασης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο SPA.

“Οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις, διότι είναι η βασική αιτία διάδοσης της ασθένειας (…) και θα πρέπει να θυμούνται ότι η προφύλαξη της ζωής των ανθρώπων είναι μια σημαντική πράξη που τους φέρνει πιο κοντά στον Θεό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί