Ο Χριστός και ο ψεύτικος κόσμος των ονείρων

Την ώρα που μας έχει συνταράξει, έστω και λίγο, η πρόσφατη τραγωδία στην Αττική με τη φωτιά και τον άγνωστο -ακόμη- αριθμό θυμάτων, είναι ευκαιρία να θυμηθούμε την αλήθεια που μας έδωσε ο Χριστός για τον εδώ κόσμο.

 

Δόθηκε το εξής απόσπασμα πριν 9 χρόνια, στον τόμο 6 της σειράς “γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας”.

Αποτελεί, κατά την ταπεινή μου άποψη, το πιο “κουρτινιάρικο” (για όσους είναι εξοικειωμένοι με τον όρο) απόσπασμα της όλης σειράς, τουλάχιστον μέχρι την έλευση των πρόσφατων “matrix dominion” και “το μυστικό της σκιάς”.

Ας το δούμε:

—–

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, για τους περισσότερους ανθρώπους να δεχτούν οτι η βία που ασκείται κατά τον πόλεμο εναντίον των ανόμων είναι δικαιολογημένη.
Αδικαιολόγητη είναι η βία που ασκείται από αυτούς που επιδιώκουν να πετύχουν τους στόχους της ανομίας.

Όταν δηλαδή πολεμάς για να κατακτήσεις ένα κράτος, επειδή η Νέα Τάξη το απαιτεί, ή όταν σκοτώνεις για να αποκτήσεις πλούτη, επειδή η Νέα Τάξη το επιβάλλει, τότε η βία δεν δικαιολογείται.

Όταν όμως η βία ασκείται για να αποτραπούν τα σχέδια της ανομίας, αυτό που ονομάζεται βία, στον ψεύτικο κόσμο των ονείρων, είναι θεμιτό.
Τα θύματα, σε κάθε περίπτωση είναι εικονικά, αφού ούτως ή άλλως, ο άνθρωπος δε σκοτώνεται και απλά περνάει στον υπερβατικό κόσμο και απλά παύει να συμμετέχει στον ψεύτικο κόσμο των ονείρων.

Εκείνοι που έχουν καταληφθεί από το υλιστικό πνεύμα του κόσμου που ζούμε και θεωρούν οτι το παν είναι η ζωή σ΄ αυτό τον κόσμο συχνά θέτουν το ερώτημα: “ο Θεός δεν τα βλέπει αυτά;”

Όταν υπάρχουν οφθαλμοφανείς κατά κόσμον αδικίες, το δίκαιο του Θεού εφαρμόζεται, άσχετα αν εμείς το αντιλαμβανόμαστε ή όχι.

Τα παραδείγματα αυτά είναι πάμπολλα στην ιστορία όλου του πλανήτη. Εκατομμύρια αθώων θυμάτων υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κατά την αέναη μάχη του καλού και του κακού.

Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, αυθόρμητα σκεφτόμαστε οτι άδικα χάνονται τόσοι και τόσοι αθώοι και αυθόρμητα αναρωτιόμαστε γιατί ο Θεός δεν τους σώζει.

Αυτό το κάνουμε επειδή άσχετα με το τι έχουμε διαβάσει, το τι έχουμε ακούσει και το τι έχουμε σκεφθεί για τον ψεύτικο κόσμο στον οποίο ζούμε, βαθιά μέσα μας, αρνούμαστε να δεχτούμε οτι ο κόσμος αυτός είναι πράγματι ψεύτικος και η ζωή που ζούμε πράγματι ανύπαρκτη.

Την πραγματική γνώση αυτή ελάχιστοι την δέχονται και γι αυτό ο Χριστός διαρκώς έλεγε: “γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς”.

Απλά αναρωτηθείτε πως είναι δυνατόν να σκοτώνεται ένα παιδί, δεν τολμώ καν να πω το παιδί μας, και εμείς να λέμε “δεν πειράζει” αφού στην πραγματικότητα, την υπερβατική πραγματικότητα, δεν σκοτώθηκε.

Όλα αυτά αδυνατούν να τα αποδεχτούν ακόμη και οι φερόμενοι ως πιστοί Χριστιανοί, παρά το οτι ο ίδιος ο Χριστός τα δίδαξε. Αναρωτηθείτε πώς θα μπορούσε να τα δεχτεί μια πριγκίπισσα του Ιαπωνικού θρόνου του 8ου αιώνα μ.Χ.

Απόσπασμα από τη σειρά “Γιατί και πως ζουν ανάμεσά μας”, του Δημοσθένη Λιακόπουλου (τόμος 6, κεφάλαιο Τακάκο Ντόι και τόμος 25).

(ασήμαντος)