Να είστε φάροι ελπίδας

Ένα βράδυ, θα ήταν σίγουρα περασμένες 3 π.μ. και καθώς έπινα λίγο,

γιατί ήμουνα στεναχωρημένος για ένα προσωπικό μου ζήτημα αναζητούσα μουσικές οι οποίες θα με έκαναν έστω και για λίγο να ξεχαστώ από αυτό που με βασάνιζε. Μετά από πολλά τραγούδια και αρκετό “κεφάλι” θυμήθηκα τον Δημοσθένη που μας είχε μιλήσει για την υπέρτατη προσευχή «ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ». Οι σκέψεις μου άρχισαν να γυρίζουν γύρω από αυτές τις λέξεις, μέχρι που το πληκτρολόγησα στην μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο. Μου εμφάνισε ένα βίντεο με κάποιον αρχιμανδρίτη τον οποίο δεν γνώριζα και ο οποίος βρισκόταν στην Σιέρα Λεόνε. Το βίντεο θα σας αφήσω να το δείτε μόνοι σας αλλά με έκανε να δακρύσω γιατί το πρόβλημα μου στην ουσία ήταν ένα τίποτα….

Μπορεί στο βίντεο να μιλάει ο αρχιμανδρίτης για φαγητό, για ηλεκτρικό ρεύμα για νερό κτλ… δηλαδή υλικά αγαθά τα οποία χρειάζονται μόνο για να συντηρούν την σάρκα, αλλά το μήνυμα είναι άλλο. Πρέπει να είμαστε φάροι ελπίδας και θάρρους για τους γύρω μας. Πρέπει να μεταδίδουμε δύναμη γιατί οι συνάνθρωποι μας την έχουν χάσει πια στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε. Ακόμα και ένα σκούντημα στην πλάτη και μια φράση « Έχει ο Θεός μην φοβάσαι» ο άλλος μπορεί να πάρει δύναμη να συνεχίσει.

Να δοξάζουμε τον Θεό και όχι την γκρίνια που λέει και στο βίντεο.

(Κατά Ιωάννη κεφ .16 στ 33) 33 ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα ἐν ἐμοὶ εἰρήνην ἔχητε. ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον.

https://www.youtube.com/watch?v=pnBesG2s6U0

Ιησούς Χριστός Νικά

G4 Alexandros