• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δίδασκε την αλήθεια, μιλούσε κατά του Γιαχβέ και οι Εβραίοι νομοδιδάσκαλοι τον σκότωσαν!

Δίδασκε την αλήθεια, μιλούσε κατά του Γιαχβέ και οι Εβραίοι νομοδιδάσκαλοι τον σκότωσαν!

Διαβάστε τι έγινε και τι είπε τις τελευταίες του στιγμές!

Το μαρτύριο του Ιακώβου: Η εκτέλεση. Κώδικας : (61,15-61,12) (Νάγκ Χαμμάντι)

 Αυτοί (οι Εβραίοι νομοδιδάσκαλοι), σηκώθηκαν και είπαν : Ναι, ας σκοτώσουμε αυτόν τον άνδρα, για να τον βγάλουμε από τη μέση.

Σχόλιο : Εδώ βλέπουμε, μετά τη σταύρωση και την ανάσταση του Χριστού, τους Εβραίους να έχουν στο στόχαστρο, κάποιον από τους μαθητές του Χριστού, ονόματι Ιάκωβο, (ίσως τον Απόστολο Ιάκωβο τον λεγόμενο “αδελφόθεο”), τον οποίο θέλανε να σκοτώσουν όπως και τον Χριστό, διότι δίδασκε την αλήθεια και μιλούσε ενάντια στο μωσαϊκό νόμο και τον Γιαχβέ Σατανά, τον θεό των Εβραίων.

Και πήγαν εκεί και τον βρήκαν να στέκεται δίπλα στους κίονες του ναού. Αποφάσισαν να τον πετάξουν κάτω από ψηλά και πράγματι το έκαναν. Όταν τον κοίταξαν, είδαν ότι ήταν ζωντανός. Έτσι τον σήκωσαν, τον άρπαξαν και τον χτύπησαν σέρνοντάς τον στο έδαφος. Άπλωσαν κάτω το σώμα του και έσυραν μια πέτρα πάνω στην κοιλιά του και τον πατούσαν με τα πόδια τους και έλεγαν “Ω εσύ, παραστρατημένε!”.

Σχόλιο: Αυτά έγιναν σύμφωνα με το νόμο του Γιαχβέ της “Παλαιάς διαθήκης” που είναι ο Σατανάς και εννοείται δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστό. Θεωρούσαν οι Εβραίοι νομοδιδάσκαλοι τον Ιάκωβο παραστρατημένο, όπως ακριβώς και τον Χριστό, διότι δεν έλεγε “ωωω Γιαχβέ” και “ζήτω οι λιθοβολισμοί”, αλλά αντίθετα διαλαλούσε την αλήθεια που είχε μάθει από τον Χριστό, ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος και η πραγματική αιώνια ζωή βρίσκεται στον φωτεινό κόσμο του Χριστού.

Επειδή ήταν ακόμη ζωντανός, τον σήκωσαν και πάλι όρθιο, τον έβαλαν να σκάψει μια τρύπα και τον ανάγκασαν να σταθεί εκεί. Τον κάλυψαν μέχρι την κοιλιά του και τον λιθοβόλησαν με τον τρόπο αυτό.

Σχόλιο: Ο Γιαχβέ λέει λιθοβολήστε τους εχθρούς σας, ο Χριστός λέει αγαπάτε αυτούς που σας μισούν και ευλογείται αυτούς που σας καταριούνται. Πως λοιπόν ακόμη κάποιοι επιμένουν να λένε πως ο Χριστός και ο Γιαχβέ είναι το ίδιο πρόσωπο ;

Εκείνος, άπλωσε τα χέρια του και είπε την προσεχή αυτή και όχι εκείνη που συνήθιζε να λέει :

Θεέ μου και Πατέρα μου,
Που με έσωσες από αυτήν την νεκρή ελπίδα,
Που με έκανες να ζήσω, μέσα από το μυστήριο της καλής σου ικανοποιήσης,
Μην αφήσεις αυτές τις μέρες, που έχω ακόμη μέσα στον κόσμο, να παραταθούν για μένα,
Αλλά άφησε την ημέρα του φωτός σου, όπου σκοτάδι δεν υπάρχει,
Να λάμψει πάνω μου.

Πήγαινέ με εκεί που είναι η σωτηρία μου
και παρέδωσέ με από αυτό το μέρος της προσωρινής διαμονής μου.
Μην αφήνεις τη χάρη σου να ξοδεύεται για μένα,
Αλλά κάνε τη χάρη σου να είναι αγνή,
Σώσε με από έναν κακό θάνατο.

Βγάλε με ζωντανό μέσα από τον τάφο
Γιατί η χάρη σου είναι ζωντανή μέσα μου,
Η επιθυμία να ολοκληρώσω το έργο της πλήρωσης.
Σώσε με από την αμαρτωλή σάρκα,
Διότι σε εμπιστεύτηκα με όλη μου τη δύναμη,
Διότι εσύ είσαι η ζωή της ζωής.
Σώσε με από τον εχθρό που θα με ταπεινώσει,
Και μην με αφήσεις να πέσω στα χέρια ενός άτεγκτου κριτή.

Σώσε με απ την αμαρτία,
και συγχώρεσε όλα τα χρέη επί των ημερών μου.
Διότι είμαι ζωντανός μέσα σου,
Η χάρη σου είναι ζωντανή μέσα μου.

Έχω απαρνηθεί τα πάντα
Εκτός από εσένα που ομολόγησα
Σώσε με από κακιά οδύνη
Τώρα είναι ο καιρός και η ώρα
Άγιο Πνεύμα στείλε μου σωτηρία.
Φώς εκ φωτός, στεφάνωσέ με με άφθαρτη δύναμη.

Όταν σταμάτησε να μιλά, έπεσε σιωπηλός. Ο λόγος του καταγράφηκε, αυτή είναι η αφήγηση.

 Τέλος αρχαίου κειμένου. Όπως είπαμε βρέθηκε στο Νάγκ Χαμμάντι, διαβάστε γι’αυτά τα κείμενα εδώ.

 Τελικό σχόλιο: Όποιος έχει μάθει και συνειδητοποιήσει την αλήθεια του Χριστού, δεν του είναι τίποτε να απαρνηθεί τον κόσμο αυτό. Τα απαρνήθηκα όλα, λέει ο Ιάκωβος, εκτός από εσένα Πατέρα μου. Αυτό έκαναν όλοι οι μάρτυρες του Χριστού, εφάρμοσαν στην πράξη τα λόγια Του. Απαρνήθηκαν το MATRIX του Γιαχβέ, και δεν φοβήθηκαν το θάνατο του υλικού σατανικού σώματός τους, αφού ήξεραν ότι τους περιμένει ο πραγματικός φωτεινός κόσμος του Χριστού. Θα έπρεπε κανείς να περιμένει να κλαίει και να οδύρεται που πεθαίνει, κι όμως, είναι χαρούμενος, όπως ήταν όλοι όσοι σκοτώθηκαν για τον Χριστό.

Αυτή η απάρνηση έχει σημασία, όχι η λεγόμενη εκκλησιαστική ζωή, οι τεμενάδες, τα μυστήρια, τα κεριά, οι λατρείες κτλ. Μονάχα η πίστη στην αλήθεια που αποκάλυψε ο Χριστός και στον ίδιο τον Χριστό προσωπικά. Όποιος δεχτεί αυτή την αλήθεια, παύει να φοβάται το να πεθάνει, γιατί ξέρει ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος, δημιούργημα του Γιαχβέ Σατανά, και πως ο Χριστός μας καλεί να γυρίσουμε στην αληθινή ζωή, στον φωτεινό κόσμο Του, εκεί που όπως λέει και ο Ιάκωβος στην προσευχή του, δεν υπάρχει σκοτάδι, σκιά, πάρα μόνο φως. Ταυτόχρονα αρχίζει να ζει με άλλες προτεραιότητες ώσπου να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Απάρνηση βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα να σκοτωθεί κανείς για τον Χριστό. Δεν απαιτείται κάτι τέτοιο για να απαρνηθεί κανείς το MATRIX. Τον ψεύτικο κόσμο, την ψεύτικη ζωή, μπορεί κανείς να την απαρνηθεί, καθώς είναι μέσα στον κόσμο, όπου κι αν βρίσκεται, ακόμη κι αν ζει μια φαινομενικά φυσιολογική ζωή. Αυτό που έχει σημασία είναι το τι αξία δίνει στον κόσμο αυτό μέσα στο μυαλό του. Τον γουστάρει ναί ή όχι ; Ανάλογες θα είναι οι πράξεις του και ή όλη του συμπεριφορά. Ο Χριστός μας είπε να ζούμε ως περαστικοί από εδώ, βοηθώντας ταυτόχρονα όποιον μπορούμε γύρω μας, υπομένοντας τον κόσμο αυτό και αναμένοντας την επιστροφή μας στον κόσμο του Χριστού.

Ωστόσο, αν, για έναν τέτοιο άνθρωπο, έρθει η στιγμή να μαρτυρήσει, να τον σκοτώσουν για τον Χριστό, δεν θα έχει πρόβλημα να το κάνει, αφού για να φέρεται ως περαστικός από τον κόσμο της ύλης, έχει δεχτεί την Αλήθεια του Χριστού και αναμένει να πάει στον δικό Του κόσμο.

Μακάρι, όλοι μας αν έρθουμε σε μία τέτοια κατάσταση, να μην αρνηθούμε τον Χριστό αλλά αντίθετα, όπως μας λέει ο Πάπα Σάββας, να μείνουμε πιστοί άχρι θανάτου για να λάβουμε το αμαράντινο στέφανο της νίκης. Στο κάτω κάτω ο Χριστός μας το είπε, στον κόσμο αυτό, το πολύ πολύ να μας σκοτώσουν.

 Iησούς Χριστός Νικά

 ΠΗΓΗ: ΝΑΓΚ ΧΑΜΜΑΝΤΙ

Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΕΛ Hunter 888