Αρκάς “Η ζωή μετά”: ορισμένα “προχωρημένα” σκίτσα

"Η ζωή μετά"

Αυτή η σειρά βιβλίων του γνωστού μας σκιτσογράφου”Αρκά” κυκλοφόρησε μεταξύ 2000-2008 και πραγματεύεται τις “περιπέτειες” ενός νεοφικνούμενου στον παράδεισο νεαρού άνδρα, που μόλις πέθανε, και τον “παραλαμβάνει” ο υπεύθυνος άγγελος και συζητούν τα περί ζωής και θανάτου, και όχι μόνο.

-απ΄το “ένα θάνατο τον έχουμε” 2002

με τι ανταλλάγματα για τον εδώ, ψεύτικο κόσμο, έκανε καλές δουλειές για το αφεντικό του, και λέει

“από εμάς το πήραν οι πιστωτικές κάρτες”

όσοι διαβάσατε τον τόμο 70, matrix dominion 3 η παγίδα, θα έχετε καταλάβει πως το θέμα με κάρτες και τράπεζες δεν είναι τόσο πρόσφατο, των 2 τελευταίων περίπου αιώνων, (που ιδρύθηκαν οι μεγάλες τράπεζες ελεγχόμενες από ελάχιστες οικογένειες και έχουμε χρήματα με τη μορφή τραπεζογραμματίων, άχρηστων στην ουσία τυπωμένων χαρτιών) αλλά πάει μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, στη Μεσοποταμία, όπου και πρωτοεμφανίστηκε ο όρος δανεισμός και τόκος. Δικό τους δημιούργημα, που πάει πολύ πιο πίσω στην ιστορία απ΄ότι νομίζει ο κόσμος.

-απ΄το “σκέπτομαι κι ας μην υπάρχω” 2004

μια απλοϊκή, χιουμοριστική προσέγγιση των “άλλων” παραδείσων, που καταλήγει σε μια κενή περιοχή, ο “άλλος κόσμος” των άθεων: το τίποτα, η ανυπαρξία, ένα κενό απόλυτο (αν και θα ΄πρεπε να είναι απόλυτα σκοτεινό).

και για τέλος μην έχετε ψευδαισθήσεις, μην αυταπατάσθε: αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει

τα αγαθά του κόσμου τούτου, εδώ θα μείνουν

απλά τα διαχειριζόμαστε, άλλοι περισσότερα κι άλλοι λιγότερα, ως ελάχιστα ή καθόλου, ανάλογα το μέρος του κόσμου που γεννήθηκαν

μην ξεχνάτε πως μαζί μας δεν παίρνουμε τίποτα υλικό απ΄αυτό το πεδίο δοκιμασίας, όπως διαβάζουμε στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο

Ματθ. 6,19 Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται διαρύσσουσι καὶ κλέπτουσι·

Ματθ. 6,19 Μη συσσωρεύετε δια τον εαυτόν σας θησαυρούς εδώ εις την γην, όπου ο σκόρος και η αποσύνθεσις καταστρέφουν και αφανίζουν, και όπου οι κλέπται διατρυπούν τοίχους και χρηματοκιβώτια και κλέπτουν.

Ματθ. 6,20 θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν·

Ματθ. 6,20 Να θησαυρίζετε όμως δια τον εαυτόν σας και να αποταμιεύετε θησαυρούς στον ουρανόν, όπου ούτε ο σκόρος ούτε η σαπίλα αφανίζουν, και όπου οι κλέπται δεν τρυπούν τοίχους και δεν κλέπτουν.

Ματθ. 6,21 ὅπου γάρ ἐστιν ὁ θησαυρὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἔσται καὶ ἡ καρδία ὑμῶν.

Ματθ. 6,21 Διότι, όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί θα είναι και η καρδία σας

(ασήμαντος)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.