Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε…15.000 παγωτά σε φυλακισμένους στη Ρώμη

Σε μια αναπάντεχη κίνηση προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος που έστειλε 15.000 παγωτά σε κρατούμενους φυλακών,

προκειμένου να τους προσφέρει δροσιά κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο ζεστά καλοκαίρια στην Ιταλία.

Τα παγωτά παραδόθηκαν στις δύο φυλακές της Ρώμης, την Regina Coeli που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και την Rebibbia, στα προάστια, από τον εκλεκτό του Βατικανού, καρδινάλιο Κόνραντ Κρατζέφσκι.

Σε δήλωση που έκανε το Βατικανό ανέφερε ότι το γραφείο του Πάπα που ασχολείται με τις φιλανθρωπίες «δεν πήγε διακοπές» αυτό το καλοκαίρι. Οι εθελοντές πέρασαν το χρόνο τους συνεχίζοντας να αφοσιώνονται μεταξύ άλλων σε δύο από τα επτά έργα που έχουν αναλάβει, στην επίσκεψη των κρατουμένων και στην παρηγοριά των ταλαιπωρημένων. Η δωρεά παγωτών ήταν μία από τις πολλές χειρονομίες που έγιναν το καλοκαίρι «για να βοηθήσουν και να δώσουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους στις φυλακές της Ρώμης» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τον Ιούνιο, περίπου 20 κρατούμενοι από τις φυλακές της Rebibbia συνάντησαν τον Ποντίφικα, που τους συνόδευσε σε επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού. Επίσης, το φιλανθρωπικό γραφείο του πήρε μικρές ομάδες άστεγων και τους πήγε στη θάλασσα ή στη λίμνη για ένα απόγευμα χαλάρωσης και φαγητού σε πιτζαρία. Επίσης, δόθηκαν δωρεάν τεστ κορωνοϊού και εμβόλια στους άστεγους στη Ρώμη και σε άτομα που ζουν στη φτώχεια.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο ζεστά στην Ιταλία. Στις Συρακούσες της Σικελίας, ο υδράργυρος τον Αύγουστο άγγιξε τους 48,8 βαθμούς C. Παράλληλα, η χώρα επλήγη και από πυρκαγιές.

Ο εκλεκτός του Πάπα, ο καρδινάλιος Κρατζέφσκι, 57 ετών, ανέλαβε τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Ποντίφικα το 2013. Έχει εργαστεί αθόρυβα για τους φτωχούς για χρόνια. Ωστόσο τον Μάιο του 2019 μπήκε στα πρωτοσέλιδα αφού ανέβηκε σε ένα φρεάτιο κι έσπασε μία σφραγίδα, προκειμένου να αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα κτήριο στη Ρώμη, όπου ζούσαν 250 άστεγοι.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί