Νέο σκάνδαλο με θύματα παιδιά ταλανίζει τους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας

Για σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, κάνει λόγο ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Post,

αναφέροντας πως το κέντρο του συγκεκριμένου σκανδάλου ήταν ένα σπίτι φιλοξενίας ανηλίκων της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η μαρτυρία ενός από τους ανθρώπους που υποστηρίζουν πως έπεσε θύμα αυτού του κυκλώματος, το σπίτι στο οποίο μεταφέρθηκε είχε ένα δωμάτιο όπου «οι μοναχές σέρβιραν ποτά και φαγητό στους άντρες και στην άλλη γωνία τα παιδιά βιάζονταν».

Οι καλόγριες που εργάζονταν στο πλέον κλειστό παλιό καθολικό παιδικό σπίτι φιλοξενίας ανηλίκων στη Γερμανία, κατέληξαν να κατηγορούνται πως παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε πολιτικούς, ιερείς και πλούσιους άντρες, αναφέρει η New York Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κατήγορος είναι θύμα παιδικού βιασμού και διεκδίκησε επιτυχώς αποζημίωση νωρίτερα φέτος για την κακοποίηση που υπέστη, «ξεκινώντας από την ηλικία των 5 ετών τον Μάρτιο του 1963».

Το θύμα, που είναι 63 ετών σήμερα, σημείωσε πώς «παρασύρθηκε κυριολεκτικά» από τις καλόγριες στο σπίτι του Ρούντολφ Μοτζενμπάκερ, τότε αξιωματούχου της επισκοπής της Σπέιγερ, όπου επανειλημμένως υπέστη σεξουαλική κακοποίηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, «Υπήρχε ένα δωμάτιο όπου οι καλόγριες σέρβιραν ποτά και φαγητό στους άντρες και στην άλλη γωνία τα παιδιά βιάζονταν», ενώ συμπληρώνεται πως «Οι καλόγριες κέρδισαν χρήματα. Οι άντρες που παρευρέθηκαν δώριζαν γενναιόδωρα [τις υπηρεσίες]».

Το θύμα υπενθύμισε επίσης πώς μερικές φορές «έτρεχε πίσω στο σπίτι με λερωμένα ρούχα», με αίμα να τρέχει κάτω από τα πόδια του, προσθέτοντας ότι, πριν εγκαταλείψει τον σπίτι τον Σεπτέμβριο του 1972, «είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά περίπου χίλιες φορές».

Τα τραύματα που υπομένει το θύμα
Το σπίτι φιλοξενίας παιδιών έκλεισε το 2000, ενώ ο Μότζενμπακερα, στο σπίτι του οποίου έγινε η κακοποίηση, πέθανε το 1998.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θύμα απονεμήθηκε συνολικά αποζημίωση ύψους 25.000 ευρώ από τα δικαστήρια, με τον άντρα να ρωτάει «Αλλά ποια είναι η χρησιμότητα των χρημάτων;», αναφέροντας ότι ο «γάμος του έχει διαλυθεί», όπως και τα «οστά, το συκώτι και τα νεφρά» του.

(sputniknews)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί