Να σταματήσει «το σπιράλ βίας» παρακαλά τον Πούτιν ο Πάπας, που φοβάται πλέον πυρηνικό πόλεμο

Είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναφέρεται ευθέως στον Πούτιν σε ομιλία του μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου...

Έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, «να σταματήσει το σπιράλ βίας» στην Ουκρανία απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος, καταγγέλλοντας παράλληλα την «αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο» προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία.

«H έκκλησή μου απευθύνεται πρωτίστως στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, παρακαλώντας τον να σταματήσει αυτό το σπιράλ βίας και θανάτου, ακόμη και από αγάπη προς το λαό του» δήλωσε ο ποντίφικας πριν την προσευχή του Αγγέλου στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Επίσης ο Πάπας αναφέρθηκε και στην προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Μόσχα, κάνοντας λόγο για «νέες ενέργειες που αντιβαίνουν στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

«Λυπούμαι βαθιά για τη σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες […] Αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης, στο βαθμό που μας κάνει να φοβόμαστε για ανεξέλεγκτες και καταστροφικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε.

Ο ποντίφικας κάλεσε επίσης «τον πρόεδρο της Ουκρανίας [Βολοντίμιρ Ζελένσκι] να είναι ανοικτός σε σοβαρές προτάσεις ειρήνευσης».


cnn/pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί