«Τα fake news εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από τον κοροναϊό και είναι αυτά που επιδεινώνουν τις επιδημίες»,
τονίζει, μεταξύ άλλων, σε μήνυμά του ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ.
Αναλυτικότερα, επισημαίνει:
«Αγαπητοί μου αδελφοί, Η πατρίδα μας βιώνει την περίοδο αυτή πολύ δύσκολες στιγμές σε διάφορους τομείς. Τις τελευταίες, όμως, ημέρες δεχόμαστε έναν ανελέητο καταιγισμό πληροφοριών και μια υπερβολική κινδυνολογία με αφορμή τα νέα κρούσματα κοροναϊού που εμφανίσθηκαν στη χώρα μας. Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας από το νέο κοροναϊό είναι πράγματι ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα και να δώσει λύση η ιατρική επιστήμη σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δεδομένη όμως αντίστοιχα είναι και η τρομοκρατική διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news) από πολλούς επιτήδειους, οι οποίοι, βρίσκοντας μια καλή ευκαιρία να εξασφαλίσουν τα ως προς ζην, σπέρνουν τον πανικό. Έτσι, παρατηρούμε και διαβάζουμε απίθανα υπερβολικούς τίτλους άρθρων που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια των γεγονότων. Τα fake news εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα από τον κοροναϊό και είναι αυτά που επιδεινώνουν τις επιδημίες.
Οι ειδήσεις αυτές προκαλούν τρόμο, μολύνουν την ψυχή μας και μας κάνουν να απομακρυνόμαστε από τους συνανθρώπους μας. Μας οδηγούν να αντικρίζουμε τον άλλον με καχυποψία, σαν να είναι εχθρός μας. Σε αυτές λοιπόν τις ‘’περίεργες” ώρες χρειάζεται να ακούσουμε τους ειδικούς και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους. Όχι τα fake news.
Η επιδημία αύτη δεν είναι παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία. Σε κάθε δοκιμασία απαιτείται από όλους μας ψυχραιμία και ενότητα. Χρειάζεται σύνεση και πίστη! Σας παρακαλώ μη βγάζετε τον Θεό από τη ζωή σας. Μη χάνετε την πίστη σας! Μη φοβάσθε!! Όλοι μαζί ενωμένοι ξεπερνούμε κάθε δυσκολία.
Ας προσευχηθούμε, αδελφοί μου, στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Παναγία Μητέρα Του για την κατάσταση αυτή που βιώνει ο πλανήτης μας. Σε λίγες ημέρες ξεκινούν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας! Ας εναποθέσουμε την ελπίδα μας σε Αυτήν…!».
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μ. Χρυσοχοϊδη στην Τουρκία – Τι συζήτησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια
- Σε «Τραμπ-Κένεντι» μετονομάστηκε το Κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ
- Τραγωδία μετά από πτώση αεροπλάνου στη Βόρεια Καρολίνα: Πληροφορίες για νεκρούς, vid
- Σ. Φάμελλος: Οι αγρότες χρειάζονται εξειδικευμένη και άμεση εξυπηρέτηση και καθοδήγηση
- Η Λευκορωσία είναι κοντά στην αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λουκασένκο
- ΑΑΔΕ: Απλούστευση των διαδικασιών Μητρώου για πολίτες και επιχειρήσεις
- Σαν σήμερα στις 18 Δεκεμβρίου 1892, η πρεμιέρα του αριστουργήματος του Τσαϊκόφσκι “Καρυοθραύστης”
- Ξεκάθαρο: Αυτοί θέλουν τον πόλεμο! Οτιδήποτε άλλο είναι απλά εκτός πραγματικότητας
- Σουηδία: Δεν θα ανοίξει ξανά έρευνα για τη δολοφονία του Ούλοφ Πάλμε, πριν από 40 χρόνια, λόγω έλλειψης στοιχείων
- Θανατοποινίτης θα εκτελεστεί στη Φλόριντα – Είχε καταδικαστεί πριν 40 χρόνια για 5 δολοφονίες









