• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρώην καρδινάλιος σε μία άβολη αλήθεια για την κομμουνιστική Κίνα: «Ο Πάπας συμπαθεί τους κομμουνιστές – Γίνονται διώκτες όταν παίρνουν την εξουσία»

Πρώην καρδινάλιος σε μία άβολη αλήθεια για την κομμουνιστική Κίνα: «Ο Πάπας συμπαθεί τους κομμουνιστές – Γίνονται διώκτες όταν παίρνουν την εξουσία»

Μία μάλλον θαρραλέα δήλωση από τον πρώην καρδινάλιος της Καθολικής Εκκλησίας στην Κίνα, Ιωσήφ Ζεν, για την κατάσταση που επικρατεί στην κομμουνιστική χώρα.
του Άρη Δημόπουλου

Τα παρακάτω θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως προειδοποίηση ενός χριστιανού επισκόπου από το Χονγκ Κονγκ που έχει «γευτεί» τι πάει να πει κομμουνιστικό καθεστώς.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο «άνοιγμα» του Πάπα Φραγκίσκου προς το Πεκίνου αλλά και στην σκιά των καταστροφών χριστιανικών ναών στην Κίνα, ο πρώην Καρδινάλιος έγραψε στους New York Times σε ένα άρθρο με τίτλο «Ο Πάπας δεν καταλαβαίνει την Κίνα».

Εν ολίγοις ο πρώην Καρδινάλιος κατηγόρησε τον Πάπα πως εν αγνοία του οδηγεί σε πλήρη αφανισμό τον διωκόμενο χριστιανισμό στην Κίνα.

Ας δούμε τι λέει ο ίδιος σε μία τοποθέτηση που έχει σαφώς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις πέρα από τα κινεζικά σύνορα:

«Ο Πάπας μπορεί να έχει φυσική συμπάθεια για τους κομμουνιστές επειδή γι ‘αυτόν φαίνονται ως

Δεν τους γνωρίζει ως διώκτες , πράγμα που γίνεται άπαξ και πάρουν στην εξουσία, όπως στην κομμουνιστική Κίνα». 

Μεγάλες αποκαλύψεις λοιπόν από έναν χριστιανό επίσκοπο που έζησε από πρώτο χέρι ένα «κομμουνιστικό  καθεστώς» και μάλιστα ισόβιο. 

Ο ίδιος συνέχισε γράφοντας στους New York Times:

«Και ενώ οι υποστηρικτές της συμφωνίας (μεταξύ Βατικανού και Πεκίνου) λένε ότι φέρνει ενότητα μετά από μακρόχρονη διαίρεση μεταξύ της «υπόγειας» Εκκλησίας πιστής στον πάπα και της «επίσημης» εκκλησίας που εγκρίθηκε από τις κινεζικές αρχές, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την εξόντωση της πραγματικής Εκκλησίας Κίνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι Αργεντίνος και δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τους κομμουνιστές. Ίσως λόγω της εμπειρίας του στη Νότια Αμερική, τους βλέπει ως υπερασπιστές των φτωχών και των αδυνάτων».

Οι δηλώσεις αυτές του πρώην Καρδινάλιου αντηχούν φυσικά όλα τα χριστιανικά δόγματα στην Κίνα.

Έρχονται μάλιστα σε μία περίοδο όπου οι διώξεις κατά «παράνομων» χριστιανικών εκκλησιών και οργανώσεων πληθαίνουν στην κομμουνιστική Κίνα.

Όπως είχαμε γράψει σε άρθρο μας στο el.gr ,στην συγκεκριμένη χώρα το θρησκευτικό συναίσθημα διώκεται και η αθεϊα βασιλεύει.

Πληθαίνουν μάλιστα και οι καταγγελίες για πολλές κατεδαφίσεις χριστιανικών εκκλησιών, που φυσικά ποτέ δεν δημοσιοποιούνται.

Πάρτε ένα δείγμα του τι συμβαίνει όταν, όπως προείπε και ο πρώην Καρδινάλιος Ιωσήφ Ζεν, παίρνουν την εξουσία: