Ποιοί ήταν οι πραγματικοί αιρετικοί τελικά ;

Στις μάχες των αιρέσεων του 4ου αιώνα,

είναι γνωστό ότι σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Το θέμα που διχάζει χιλιάδες ιστορικούς και  ερευνητές ανά τον κόσμο είναι : ποιοι τελικά ήταν οι αιρετικοί; Εκείνοι που έχασαν, ή εκείνοι που κέρδισαν και επέβαλαν την μίξη δυο απόλυτα ανόμοιων διδασκαλιών, αυτή του Χριστού και αυτή του Γιαχβέ;
Την ιστορία όπως γνωριζουμε την γράφουν πάντα οι νικητές.

Να θυμίσουμε πως τον 4ο μ.Χ. αιώνα έλαβε χώρα, η κατασκευή της θρησκείας του Εβραιοχριστιανισμού που ονομάστηκε Ορθοδοξία. Συγκεκριμένοι ιεράρχες πρωτοστάτησαν κατευθυνόμενοι από την Μαύρη Μασονία, στη δημιουργία της ενιαίας εβραιοχριστιανικής θρησκείας με συγκεκριμένο τυπικό (τυπολατρία) και συγκεκριμένα πιστεύω, που τα ονόμασαν «παράδοση της εκκλησίας.» Ήταν η εποχή που κάηκαν βιβλιοθήκες με χιλιάδες χειρόγραφα και που δολοφονήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, για να αλλάξει η πρώιμη μορφή της χριστιανικής πίστης, που δεν είχε μέσα της τίποτε εβραϊκό και από ελληνοκεντρική έγινε εβραιοκεντρική.

Οι εγκληματικές και παράλογες αυτές κινήσεις των εγκάθετων της μαύρης μασονίας που έφεραν την προβιά του Χριστιανού, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση όσων γνώριζαν τι πράγματι ισχύει. Όσοι είχαν αυθεντικά, μη παραποιημένα κείμενα των λόγων του Χριστού και της αμόλυντης διδασκαλίας Του, τα οποία δεν είχαν καεί, αντιστάθηκαν. Επειδή όμως το παλάτι του Μαύρου Βυζαντίου ήταν προσκυνημένο στις σκοταδιστικές αρχές του κόσμου αυτού, όλοι αυτοί εν τέλει σκοτώθηκαν.

Τους δολοφόνησαν ως μεγάλους αιρετικούς και αφού τους σκότωσαν, έκαψαν τα πάντα που είχαν γράψει εκείνοι. Κατόπιν έγραψαν οι αντίπαλοί τους μεγάλα ψέματα και τα παρουσίασαν ως γραπτά εκείνων που είχαν οι ίδιοι σκοτώσει, στους ανθρώπους της εποχής, που όπως και σήμερα δέχονται ότι του λένε οι έγκριτοι κάθε είδους. Αυτό έμεινε και στην ιστορία μέχρι σήμερα και αυτό γνωρίζουν όλοι, όπως η ιστορία σήμερα για παράδειγμα λέει ότι ο Σόρος, οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ είναι μεγάλοι φιλάνθρωποι. Κατά πόσο ισχύει όμως αυτό;

Άρειος, Μαρκίων, Νεστόριος, Βασιλείδης και αρκετοί άλλοι για τους οποίους δεν μάθαμε ποτέ. Ήταν εκείνοι οι χριστιανοί ιεράρχες με πρωτοστάτη τον Άρειο, που είδαν τι πήγαιναν να κάνουν οι εντεταλμένοι της Μαύρης Μασονίας και προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν. Έχοντας όμως οι σκοταδιστές το παλάτι με το μέρους τους, τους δολοφόνησαν μέχρι ενός και έκαψαν τα όσα είχαν γράψει. Αφού εξαφάνισαν τα πάντα, έγραψαν ότι δήθεν εκείνοι έλεγαν μεγάλες αιρέσεις και κινδύνευε ολόκληρος ο χριστιανισμός από αυτούς.

Είχαν δίκιο, μόνο που δεν κινδύνευε η Χριστιανική πίστη, κινδύνευε η Εβραιοχριστιανική θρησκεία που δεν βασιζόταν στην Αλήθεια του Χριστού, αλλά στα ψέματα της Μαύρης Αδελφότητας, η οποία βασιζόταν στην άγνοια και την βλακεία των ανθρώπων. Όπως σήμερα παρουσιάζουν αυτοί που κάνουν το κουμάντο ότι θέλουν, με όποιο τρόπο θέλουν, και κάνουν το άσπρο, μαύρο και το μαύρο άσπρο, το ίδιο έγινε και την εποχή εκείνη, μόνο που τότε δεν υπήρχε τεχνολογία αφού κυβερνούσε η Μαύρη Αδελφότητα και όχι η Λευκή.

Όσοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν το έγκλημα αυτό, βγήκαν οι «κακοί» της υπόθεσης. Ονομάστηκαν «τέκνα του Διαβόλου», βλάσφημοι και αιρετικοί, όπως κάποτε είχε ονομαστεί ο ίδιος ο Χριστός από το ιερατείο και τους νομοδιδασκάλους του Γιαχβέ των Εβραίων. 

Ένα από τα τσιράκια της Μαύρης Μασονίας ήταν ο Επιφάνιος. Για τις υπηρεσίες του ορίστηκε από τη μαύρη μασονία που είχε και έχει τον έλεγχο της Εβραιοχριστιανικής εκκλησίας ως μεγάλος άγιος. Στο κείμενό του «Πανάριον», όπου αναφέρει τι δήθεν έλεγαν ο «Αιρετικοί», επειδή δεν μπορούσε να τα κρύψει όλα, αφού ο κόσμος ήξερε τι έλεγαν κάποιοι απ τους δήθεν αιρετικούς, λέει για παράδειγμα:

 

Βιβλίο 1, Τόμος 2, σελ. 307-319 2:3-7 Επιφάνιος κατά Βασιλειάδων:

(Σε απόδοση στη νεοελληνική):

«Λέει δε ο Βασιλείδης ότι η δημιουργία αυτή (ο κόσμος αυτός) έγινε αργότερα από τους αγγέλους του δικού μας «ουρανού» και την δύναμη σε αυτόν. Ένας απ’ αυτούς τους αγγέλους, τον οποίο αναφέρει ως θεό, λέει ότι είναι ο θεός των Εβραίων. Αυτός δημιούργησε τον άνθρωπο (το σώμα που έχουμε εδώ, στον κόσμο αυτό). Ο θεός των Εβραίων -λέει αυτός ο τσαρλατάνος βλαστημώντας- πως έχει προσηλυτίσει τους Εβραίους και αυτός ο θεός – λέει – συνωμότησε λόγω του πείσματος του, να κάνει δούλους όλα τα άλλα έθνη στο Ισραήλ και ξεκίνησε πολέμους γι’ αυτόν το σκοπό.»

Αυτό ακριβώς που λέει ο Επιφάνιος ότι έλεγε ο Βασιλείδης, λέει η ίδια «Παλαιά Διαθήκη», ορίστε τα λόγια του Γιαχβέ Σατανά. Αυτή είναι η Διαθήκη (συμφωνία) του προς του Εβραίους, τον λαό του:

 

Δευτερονόμιον. 28,12 εὐλογήσαι πάντα τὰ ἔργα τῶν χειρῶν σου, καὶ δανειεῖς ἔθνεσι πολλοῖς, σὺ δὲ οὐ δανειῇ, καὶ ἄρξεις σὺ ἐθνῶν πολλῶν, σοῦ δὲ οὐκ ἄρξουσι.

 

(Μτφ: Θα ευλογήσω όλα τα έργα των χειρών σου και θα δανείζεις σε έθνη πολλά ενώ εσύ δεν θα δανείζεσαι και έτσι θα ηγείσαι πολλών εθνών ενώ εσύ δεν θα είσαι υποτελής σε κανέναν)

 

Μπορείτε να φανταστείτε τον Χριστό να δίνει ποτέ τέτοια υπόσχεση; Την στιγμή που ο ίδιος είπε η βασιλεία η δική μου δεν είναι εκ του κόσμου αυτού και μας καλεί να μην δενόμαστε με τον υλικό αυτό κόσμο;

 

Κατα Ματθαίον. 6,19 : Μὴ θησαυρίζετε ὑμῖν θησαυροὺς ἐπὶ τῆς γῆς, ὅπου σὴς καὶ βρῶσις ἀφανίζει,καὶ ὅπου κλέπται διαρύσσουσι καὶ κλέπτουσι·

Κατα Ματθαίον. 6,20 Θησαυρίζετε δὲ ὑμῖν θησαυροὺς ἐν οὐρανῷ, ὅπου οὔτε σὴς οὔτε βρῶσις ἀφανίζει, καὶ ὅπου κλέπται οὐ διορύσσουσιν οὐδὲ κλέπτουσιν·

 

«Γή» εντωμεταξύ στα αρχαία κείμενα, να πούμε πως ονόμαζαν τον υλικό ψεύτικο κόσμο. «Ουρανό», ονόμαζαν τον αληθινό κόσμο έξω από τον κόσμο της ψευδαίσθησης, στον οποίο ζούμε εμείς τώρα. Ο όρος «ουρανός», ή «ουρανοί» στα αρχαία κείμενα γνώσης λοιπόν, δεν αναφέρεται στο γαλάζιο η σκοτεινό ουρανό του ψεύτικου κόσμου που βλέπουμε εμείς, αλλά έχει την έννοια των πολυεπίπεδων συμπάντων.

 

Επιφάνιος Κατά Καρποκρατών Βιβλίο 1, Τόμος 2,σελ 363-377 2:1

(Σε απόδοση στη νεοελληνική):

 

«Ο Καρποκράτης, λέει με τη σειρά του, ότι υπάρχει μία πρώτη αρχή άνωθεν, και ακριβώς όπως και οι άλλοι θέλει να εισάγει έναν Πατέρα όλων, άγνωστο και ακατονόμαστο. Αλλά λέει ότι ο κόσμος (αυτός), και τα πάντα στον κόσμο (αυτό), έχουν γίνει από τους αγγέλους, οι οποίοι είναι πολύ κατώτεροι από τον άγνωστο Πατέρα. Λέει ότι επαναστάτησαν ενάντια στην εξουσία άνωθεν και ως εκ τούτου έχουν κάνει τον κόσμο (αυτό).»

– Επιφάνιος κατά Μαρκιωνιστών κεφ. Δ΄: 4 : 2

(Σε απόδοση στη νεοελληνική):

 

«…όχι μόνο αυτό, αλλά (ο Μαρκίων) και το νόμο (τον μωσαϊκό, του Γιαχβέ) αποστρέφεται και όλους τους Εβραίους προφήτες, λέγοντας ότι οι προφητείες τους προέρχονται από τον άρχοντα που έχει δημιουργήσει αυτόν τον κόσμο.(σ.σ : Αυτό ακριβώς είπε ο ίδιος ο Χριστός )

Για το Χριστό λέει δε, ότι κατέβηκε από πάνω, άνωθεν, από τον αόρατο και άρρητο Πατέρα για τη σωτηρία των ψυχών και για να ελέγξει το θεό των Ιουδαίων, τους νόμους, τους προφήτες και τους παρόμοιους. (Αυτό έγινε κατα λέξη. Διαβάστε τι είπε ο Χριστός και το Εξαφάνισαν απο παντού)  Και ότι μέχρι τον Άδη κατέβηκε ο Κύριος για να σώσει όλα τα έθνη τα οποία δεν ακολούθησαν τον θεό των Ιουδαίων. Τους δε Άβελ και Ενώχ και Νώε και Αβραάμ και Ισαάκ και Μωυσή και Δαυίδ και Σολομώντα τους άφησε εκεί (στον Άδη), γιατί, λέει πώς αναγνώρισαν τον θεό των Ιουδαίων ως δημιουργό και κτίστη και έκαναν τα θελήματά του και δεν έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του Αοράτου Θεού. Δεν δέχεται την ανάσταση των σωμάτων αλλά πιστεύει μόνο στη σωτηρία και την ανάσταση των ψυχών. “

Επίσης αναφέρεται αργότερα στο ίδιο κείμενο ότι:

«Δεν δέχεται ορισμένες από τις άγιες επιστολές και κάποια τμήματα των αγίων ευαγγελίων».

 

Ο Άρειος, ο Νεστόριος, ο Μαρκίων και όσοι δεν ήθελαν τον Εβραιοχριστιανισμό, παρόλο που μπορεί μεταξύ να διαφωνούσαν σε κάποια πράγματα, είχαν ένα κοινό. Ονόμαζαν τον θεό της Παλαιάς Διαθήκης, «δημιουργό κάθε κακού, αιμοδιψή για πόλεμο, αλλοπρόσαλλο με τη στάση του, και αντιφατικό». Γενικά δίδασκαν ότι ο άρχων (Γιαχβέ), εκείνος που έδωσε το νόμο στους Εβραίους και έχει δημιουργήσει τον κόσμο αυτό, είναι μια πολύ μικρότερη δύναμη σε σχέση με τον αληθινό Θεό, τον Πατέρα της Αλήθειας, τον άφατο, τον άγνωστο Θεό που έστειλε τον Χριστό ως έναν πνευματικό αγγελιοφόρο, για να δείξει στους ανθρώπους, το μονοπάτι που οδηγεί πίσω στο πραγματικό πνευματικό σπίτι μας, μέσα από τη γνώση και την αγάπη.

Οι Χριστιανοί, δήλωναν πως πρέπει να διασωθούν από τον υλισμό του Ιουδαϊσμού και απ’ την αποδοχή του ψευτο-δημιουργού και του νόμου του. Θα πρέπει να έρθουν σε επίγνωση της αγάπης που δίνεται ελεύθερα από τον Άρρητο Θεό και να μάθουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τη φυλάκισή τους σε αυτόν τον κόσμο. Ο Χριστός, που κατεβαίνει από τον αληθινό Θεό έλεγαν, πως ήρθε φέρνοντας ένα ριζικά νέο μήνυμα, που σε καμία περίπτωση, και με κανένα τρόπο δεν εξαρτάται από την εβραϊκή Γραφή.»

Μετά και από αυτό – και πιστέψτε με, τα παραδείγματα είναι σχεδόν ατελείωτα – καταλαβαίνετε τι πραγματικά έγινε. Εκείνους που έλεγαν την αλήθεια, ότι ο θεός των Εβραίων είναι ο Γιαχβέ Σατανάς και ότι ο Χριστός δεν έχει καμία σχέση μαζί του και δεν ήθελαν τον Εβραιοχριστιανισμό, τους σκότωσαν και είπαν πως ήταν μεγάλοι αιρετικοί. Οι δε αυτοί εβραιολάγνοι σκοταδιστές, εχθροί του Χριστού, ονομάστηκαν φωτισμένοι και μεγάλοι μύστες. Όσοι έκαψαν τις αρχαίες βιβλιοθήκες με την ελληνική γνώση και έσφαξαν και δολοφόνησαν και κατέστρεψαν, ώστε να κυριαρχήσει ο σκοταδισμός και να επικρατήσει με σπαθί και φωτιά ο Εβραιοχριστιανισμός, ονομάστηκαν «άγιοι» και μπήκαν με καθαρά σατανικό τρόπο δίπλα στους πραγματικούς Αγίους του Χριστού που μαρτύρησαν για την αλήθεια Του και την πίστη τους.

Αυτά δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν και είναι υπεύθυνοι της άγνοιας που έχουν, διότι δεν ακολουθούν αυτό που λέει ο Χριστός : ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ. Πολλοί πιστεύουν πως αν ερευνήσουν και αμφισβητήσουν θα κάνουν μεγάλο κακό και αμαρτία και θα πέσουν σε βαρύ ατόπημα. Αυτά όμως τα όρισαν οι σκοταδιστές, όχι ο Χριστός. Γνωρίστε τον Χριστό, αμφισβητήστε το κατεστημένο, ερευνήστε τις γραφές, βρείτε την αλήθεια, και καλή επιστροφή στην φωτεινή πατρίδα μας.

 Τα στοιχεία προήλθαν από την τετραλογία του «Μαύρου Βυζαντίου»(Δ. Λιακόπουλος).

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu